Όχι από Γαληνό σε νέες δομές μεταναστών στην Λέσβο- Συνάντηση με tour operator ξενοδόχους και τον σύλλογο Λεσβιακή Ενότητα και Δράση

Γαληνός: "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας οδηγήσει πίσω και να βάλει ταφόπλακα στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας. "


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό, είχαν σήμερα το πρωί ο tour operator κ. Φώτης Μιχαλάκης, ο πρώην Δήμαρχος και ξενοδόχος κ. Βατής Δημήτρης , ο πρώην Δήμαρχος και ξενοδόχος κ. Στέλιος Καραντώνης και ο ξενοδόχος και εκπρόσωπος του συλλόγου Λεσβιακή Ενότητα και Δράση, κ. Στρατής Βέρος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού & Αντιδημάρχου Μήθυμνας, κ. Κώστα Αστυρακάκη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Κώστα Κατσαρού.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν από τους παραπάνω, οι έντονες ανησυχίες αναφορικά με συγκεκριμένα έγγραφα που καλούν σε συνεργασία ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και επιχειρηματίες με σκοπό την ενοικίαση χώρων σε ΜΚΟ, για την φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Στην παραπάνω προοπτική καθώς και την φημολογία που αναπτύσσεται, ο κ. Γαληνός επεσήμανε τα εξής. “Οποιαδήποτε μικρή ανεξάρτητη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο πέραν των δύο επίσημων κέντρων της Μόριας και του Καρά Τεπέ μας βρίσκει κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετους. Δηλώνουμε ξεκάθαρα σε κάθε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ξενοδόχο, ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων, επιχειρηματία ή οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες, που θα διαταράξουν την κοινωνική συνοχή του νησιού μας. Πάγια θέση μας είναι η αντίθεση στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας και η όσο το δυνατόν ταχύτερη αποσυμφόρηση της Λέσβου. Θέση, η οποία προτάθηκε και συναποφασίστηκε από όλους τους φορείς κατά το πρόσφατο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο.”

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε αφού όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την διάθεση για συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούν το τουριστικό προϊόν της Λέσβου. Συγκεκριμένα επεσήμαναν ότι, ιδιαίτερα σήμερα που τα μηνύματα για την επόμενη τουριστική σεζόν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και θετικά, η αποφασιστική στήριξη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση αυτή, είναι πολύ σημαντική.


Κλείνοντας τη συνάντηση, ο κ. Γαληνός τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας οδηγήσει πίσω και να βάλει ταφόπλακα στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας.