Μετά την Αθήνα στην Λέσβο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα;

Η είδηση επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από το Μαξίμου, ούτε και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πληροφορίες ωστόσο λένε ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα έχει “κλειδώσει” και θα γίνει πιθανότατα στις 15 Νοεμβρίου.


Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα θα γίνει στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ευρώπη, ενώ η ατζέντα αναμένεται να περιλαμβάνει τόσο το ζήτημα του προσφυγικού, όσο όμως και το χρέος την αναδιάρθρωση του οποίου στηρίζει η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο χρόνος της επίσκεψης, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του και την παράδοση της εξουσίας, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους ίσως έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και αναφέρεται μάλιστα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ίσως επισκεφτεί τόσο τη Λέσβο, όσο όμως και τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται και οι επιχειρήσεις των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή.


Ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα βρεθεί στην Αθήνα στις 14 και 15 Νοεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή αφού θα έχουμε μάθει αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Χίλαρι Κλίντον αλλά και την ώρα που θα ξεκινά ο τριήμερος εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.