Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα προς Τιμή της Τρίτης Ηλικίας στην Λέσβο με εκδρομή σε Αγιάσο- Μονή Δαμανδρίου και Βατερά

O Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα προς Τιμή της Τρίτης Ηλικίας, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο  1η  Οκτωβρίου, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, ημερήσια εκδρομή σε Αγιάσο- Μονή Δαμανδρίου και Βατερά.


Στην εκδρομή συμμετείχαν 250 μέλη των ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και Πλωμαρίου.

Ήταν η πρώτη φορά που τα μέλη των δυο ΚΑΠΗ συναντήθηκαν, με αποτέλεσμα στα Βατερά που παρατέθηκε γεύμα συνοδευμένο με ζωντανή μουσική, το κέφι και ο χορός να κρατήσουν μέχρι αργά το απόγευμα. 

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, αφού ευχήθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής «χρόνια πολλά σε όλους», τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρά τις δυσκολίες και τους οικονομικούς περιορισμούς που περνάμε και εμείς  ως Δήμος, δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, βεβαίως  μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, που άλλες υπάρχουν και τις αξιοποιούμε και άλλες τις δημιουργούμε. Έτσι και εφέτος προχωρήσαμε σε μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν την προσφορά υπηρεσιών και ανακούφισης για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας: Αναβάθμιση του εξοπλισμού των ΚΑΠΗ μας, δωρεάν Φυσικοθεραπεία, κατ’ οίκον παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης  αλλά και δωρεάν εκδρομές, είναι αυτά που προσπαθήσαμε και καταφέραμε, κινούμενοι μέσα σε ένα ανθρωποφαγικό  μνημονιακό πλαίσιο.


Η εκδρομή μας και η γιορτή που διοργανώνουμε σήμερα, έχει ως στόχο να θυμίσουμε σε όλους όσους Κυβερνούν ή ετοιμάζονται να κυβερνήσουν, το ξεχασμένο χρέος τους απέναντι στην Τρίτη Ηλικία αλλά και να τους στείλουμε ένα μήνυμα: τα μέτρα τους μπορεί να  γονατίζουν και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αναγκάζονται μέσα από συντάξεις πείνας να συντηρούν το 52% των Ελληνικών οικογενειών,  όμως εσείς δεν το βάζετε κάτω! Η χρεοκοπία των αξιών τους, κάνει το δικό σας παράδειγμα και την δική σας ιστορική μνήμη, πιο απαραίτητα από ποτέ για όλους μας. Σήμερα που το τέρας του φασισμού υποδύεται τον υπερασπιστή τάχα μου των αξιών της Ελληνικότητας, Εσείς και οι διαχρονικοί αγώνες σας για την Χώρα μας και την Δημοκρατία καθώς και η αγάπη σας για την ζωή είστε το Εθνικό μας κεφάλαιο. Μέσα απ’ την καρδιά μας, ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, γιατί δεν το βάζετε κάτω, γιατί αντιστέκεστε στην Εθνική κατάθλιψη και στο φόβο που θέλουν να μας επιβάλλουν, γιατί μας δείχνετε το δρόμο της ζωής μέσα από τις πραγματικές αξίες της Ελληνικότητας που εσείς υπηρετήσατε και υπηρετείτε: την βίωση της καθημερινότητας με αγάπη και αλληλεγγύη για τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που «θυσίασαν» εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια οι Κυβερνήτες μας, στο βωμό της υπηρέτησης των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων.»