Προσωπικά αντικείμενα του Βενιαμίν Λεσβίου, απέκτησε η Λέσχη Πλωμαρίου- Θα τιμηθεί ο δωρητής των κειμηλίων σε ειδική εκδήλωση

Προσωπικά αντικείμενα του Βενιαμίν Λεσβίου, απέκτησε η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, ύστερα από ευγενική προσφορά του Στάθη Στεργιανέλλη, απώτερου συγγενή του Πλωμαρίτη σοφού και διαφωτιστή.


Ένα πιστόλι, δυο πολεμικά μαχαίρια (κάμες) και μια ταμπακιέρα, τα οποία είχε στην κατοχή του, χάρισε στο πολιτιστικό σωματείο, ύστερα από μεσολάβηση του γιατρού Αριστείδη Φρυδά.

Τα πολύτιμα αυτά κειμήλια του Βενιαμίν, καθώς και το μοναδικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του,  που χάρισε πριν μερικά χρόνια το επίτιμο μέλος του σωματείου Μιχάλης Τσιπίδης, θα τοποθετηθούν σε απολύτως ασφαλή βιτρίνα ώστε να είναι ορατά και επισκέψιμα, από τον κόσμο.


Με απόφαση του Δ.Σ. στις 8 Νοεμβρίου με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της απελευθέρωσης του νησιού, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί  στις 11.30 στην αίθουσα της Λέσχης, θα τιμηθεί ο δωρητής των κειμηλίων και θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα.