Στο Ελληνορωσικό Φόρουμ ο Δήμαρχος Λέσβου

Στο Ελληνορωσικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρέστη και πραγματοποίησε ομιλία ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα.


Στο εν λόγω Φόρουμ, που είχε ως βασικό θέμα την πορεία των αδελφοποιήσεων μεταξύ Ρωσικών και ελληνικών πόλεων παραβρέθηκαν, ο κ. Αναστάσιος Κουράκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και οι Υφυπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Γιάννης Μπαλάφας και Θεοδόσιος Πελεγρίνης, Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Από Ρωσικής πλευράς συμμετείχε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Αρίστοφ, Δήμαρχοι Ρωσικών πόλεων, καθώς και οι αξιωματούχοι της Ρωσικής Πρεσβείας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αναφέρθηκε τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους δύο λαούς όπως η θρησκεία, ο πολιτισμός και η οικονομία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα στον οποίο ο Ελληνικός και ο Ρωσικός λαός πλήρωσαν το μεγαλύτερο φόρο αίματος από όλους τους λαούς. Ο κ. Γαληνός τόνισε ακόμη ότι, τα διδάγματα αυτού του αγώνα, είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. 


Ο Δήμαρχος στάθηκε επίσης στη συστηματική συνεργασία που έχει αναπτύξει η Λέσβος με την Ρωσία και ευχαρίστησε τους Ρώσους φίλους της Λέσβου, για την κοινή προσπάθεια που γίνεται και για το έντονο ενδιαφέρον τους για τη Λέσβο.