Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑΝ Λέσβου «Διεκδικούμε άμεσα τη πρόσληψη μονίμου προσωπικού για τον Δήμο Λέσβου μέσω ανταποδοτικών»

Την ΤΡΙΤΗ 11 Οκτωβρίου  η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Χ. Βερναρδάκη προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου στο τομέα Καθαριότητας


Ξεκάθαρο θέμα είναι η κάλυψη των τεράστιων κενών με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να αποτραπεί το κύμα ιδιωτικοποιήσεων.

Η παράταση των συμβάσεων αποτελεί προσωρινή λύση αναγκαία όμως για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών που αδυνατούν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό κυρίως λόγο της άθλιας οικονομικής τους κατάστασης.

Η ομοσπονδία απαίτησε αυτοδίκαια να παραταθεί το σύνολο των εποχιακών συμβάσεων (8μήνων) με ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση του Δήμου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μισθολογικές ανάγκες.

Διεκδίκησε επίσης να προβλεφθεί ρητά στη διάταξη πως σε περίπτωση που ο Δήμος δε παρατείνει τις συμβάσεις με απόφαση του να μην έχει το δικαίωμα ανάθεσης της υπηρεσίας σε Ιδιώτη-Εργολάβο ούτε σε νέο οκτάμηνο μέχρι το τέλος του έτους 2017.

Η Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών κ’ Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε πως κινείται στην κατεύθυνση των θέσεων της  ΠΟΕ-ΟΤΑ  ως προς όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ξεκαθαρίζοντας πως η παράταση των συμβάσεων αφορά τους συμβασιούχους με  οκτάμηνες(8μηνες) συμβάσεις του έτους 2015.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Λέσβου τριάντα επτά(37) συμβασιούχοι που εργάζονται στο τομέα Καθαριότητας οι συμβάσεις σύμφωνα με τη τροπολογία παρατείνονται έως το τέλος του έτους 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μετά από συνεχείς επαφές με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του διεκδικεί άμεσα τη πρόσληψη μονίμου προσωπικού για τον Δήμο Λέσβου μέσω ανταποδοτικών σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία που εντάσσεται στα πλαίσια της Νησιώτικης Πολιτικής.

                                              Για τη Διοίκηση
      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κατσάνης Παναγιώτης                                                            Αλεξίου Γιώργος