Προσεχώς ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνη – Δωδεκανήσο - Δοκιμαστικό δρομολόγιο για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μυτιλήνης – Δωδεκανήσου το ερχόμενο καλοκαίρι.


Το πλοίο «Δωδεκάνησος Εxpress» της εταιρείας «Δωδεκάνησος Seaways», βρισκόταν από την Παρασκευή το απόγευμα στη Μυτιλήνη, πραγματοποιώντας έκτακτο δρομολόγιο για τη μεταφορά των αθλητών που συμμετέχουν στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

Η «Δωδεκάνησος Seaways», είναι μια νέα σχετικά ακτοπλοϊκή εταιρεία, με τρία ταχύπλοα στην κατοχή της, που δραστηριοποιείται από το 1999 στις ελληνικές θάλασσες, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν εκτελέσει δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Λέσβου.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Σταύρο Ρεπάνη της εταιρείας Repanis Tours, συνεργάτη της «Δωδεκάνησος Seaways», στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του έκτακτου δρομολογίου στο νησί μας, εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει το ερχόμενο καλοκαίρι ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης Δωδεκανήσου, είτε στο πλαίσιο επιδοτούμενης γραμμής (άγονη γραμμή), είτε ως ελεύθερο δρομολόγιο.

«Το σημερινό (σσ Παρασκευή) πρώτο έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου «Δωδεκάνησα Εxpress», πραγματοποιείται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η εξυπηρέτηση των αθλητών και ο δεύτερος η πιστοποίηση καταλληλότητας του πλοίου για το λιμάνι της Μυτιλήνης, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για πιθανή δρομολόγηση το ερχόμενο καλοκαίρι, σε γραμμή που θα συνδέει τα Δωδεκάνησα με τη Μυτιλήνη».

Το πλοίο «Δωδεκάνησα Εxpress» είναι τύπου καταμαράν, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 30 μιλίων ανά ώρα και έχει δυνατότητα μεταφοράς 365 ατόμων και 6 αυτοκινήτων.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης