Μαζικό συλλαλητήριο στην Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό

Μαζικό συλλαλητήριο στην Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΕΠΙΤΑΓΕΣ” ΤHΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Η απάντηση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να είναι μαζική, δυναμική ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που υλοποιούν στο έπακρο τις κατευθύνσεις της ΕΕ. και εγκλωβίζουν χιλιάδες μετανάστες στη Λέσβο, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Όχι μόνο δεν δίνεται κάποια λύση στα πλαίσια των πολιτικών αυτών, αλλά αντίθετα το πρόβλημα συντηρείται και διογκώνεται, δημιουργώντας επικίνδυνες εξελίξεις και  απρόβλεπτες συνέπειες.

             Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, και όσα εκτυλίχτηκαν τις τελευταίες μέρες, δίκαια αύξησαν τις ανησυχίες των κατοίκων της Λέσβου. Τα προβλήματα που βιώνουν οι πρόσφυγες, οι μετανάστες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού μας έχουν να κάνουν με τον εγκλωβισμό των μεταναστών & προσφύγων στο νησί. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών, που όχι μόνο εγκλωβίζουν αλλά φυλακίζουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δημιουργώντας hot spot που ουσιαστικά είναι κέντρα κράτησης. Είναι αυτοί που ενισχύουν τον ρόλο των ΜΚΟ και τις χρηματοδοτούν με πακτωλό χρημάτων. Είναι αυτοί που ουσιαστικά γεννούν, αναπτύσσουν και συντηρούν ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις. Είναι αυτοί που επωάζουν το αυγό του φιδιού και δημιουργούν διάφορα κέντρα με διαφορετικές ονομασίες, που χύνουν δηλητήριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το μαζικό ταξικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει, γιατί τέτοιες λογικές και αντιλήψεις που αθωώνουν τους θύτες και στήνουν στον τοίχο τα θύματα, δεν χωρούν στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους.

Απαιτούμε, Διεκδικούμε, Αγωνιζόμαστε :

 ♦ Να απεγκλωβιστούν τώρα από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Γρήγορα να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις ασύλου όλων όσων έχουν τις προϋποθέσεις και όλοι οι υπόλοιποι να πάρουν χαρτιά και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

♦ Να διαμορφωθεί με ευθύνη του κράτους ανοιχτή δομή προσωρινής φιλοξενίας, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής, ασφάλειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.

♦ Ο λαός να παλέψει ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που σφραγίζει και διαιωνίζει τον εγκλωβισμό τους και οξύνει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται και στους ίδιους και στους κατοίκους του νησιού.

♦ Να κινητοποιηθούμε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, που γεννούν πολέμους και δημιουργούν την προσφυγιά.
♦ Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.


            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ