Η Παλλεσβιακη Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου καταδικάζει τις επιθέσεις των ΜΑΤ στους συνταξιούχους της Αθήνας

ΨΗΦΙΣΜΑ


H Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, καταδικάζει την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, ενάντια στην κινητοποίηση των συνταξιούχων.

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβγαλε το αριστερό της προσωπείο και έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Οι «απόμαχοι της δουλειάς», μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή, εμείς και τα παιδιά μας. Η κινητοποίηση της Δευτέρας θα αποτελέσει εφαλτήριο μαζικών αγώνων για να διεκδικήσουμε τις απώλειες στις συντάξεις μας. Τις συντάξεις, δεν μας τις χάρισε καμιά κυβέρνηση. Έχουμε πληρώσει με κόπο και ιδρώτα μιας ζωής, για αξιοπρεπή γεράματα.

Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στο Σωματείο τους και να καταγγείλουν την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος τους, μαζικοποιώντας και δίνοντας μας δύναμη να αγωνιστούμε.