Μεγάλες ζημιές σε οικοσκευές από φωτιά σε οικία τριτεκνης άνεργης μητέρας στην Μυτιλήνη-Βοηθήστε

Πέντε λεπτά απουσίας από το σπίτι ήταν αρκετά για να πάρει φωτιά η κουζίνα διαμερίσματος τρίτεκνης οικογένειας, δίπλα ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Φωτεινής, στην Μυτιλήνη.


Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τη 1, κατά την λήξη του ωραρίου των σχολείων κι ενώ η ενοικιάστρια του σπιτιού βγήκε από το διαμέρισμα για να πάρει το παιδί της από το 10ο Δημοτικό. Ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων της ίδιας πολυκατοικίας αντιλήφθηκαν την φωτιά από τους καπνούς που έβγαιναν από τα ανοιχτά παράθυρα της κουζίνας, στον πρώτο όροφο. Αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έσπευσε με 2 οχήματα και 4 άνδρες, ενώ την ίδια ώρα έφθασε και τεχνικός της ΔΕΗ για την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος…

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, απευθύνει έκκληση για παροχή βοήθειας σε άπορη και άνεργη συμπολίτισσα μας, μητέρα τριών παιδιών, στης οποίας το σπίτι χθες, εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, η κα Αντωνέλλη αναφέρει:

Άνεργη και διαζευγμένη συμπολίτισσα μας, μητέρα τριών παιδιών, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νοικιασμένο σπίτι της. Ως Δήμος Λέσβου, δρομολογούμε τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος, όπως εκ του νόμου έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε. Μέχρι την εκταμίευση του όμως, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα. Έτσι, απευθύνουμε θερμή παράκληση, όλοι μαζί, να βοηθήσουμε για την αντικατάσταση κάποιων απαραίτητων συσκευών, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καθημερινές της ανάγκες.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια χρειάζεται:
Ηλεκτρική Κουζίνα
Ψυγείο
Φούρνο Μικροκυμάτων
Πλυντήριο
Κατσαρόλες και Τηγάνια

Ελάτε όλοι μαζί να ξαναστήσουμε το σπιτικό της άτυχης αυτής οικογένειας. Μπορούμε!

Όποιοι διαθέτουν κάποιες από τις ανωτέρω συσκευές, ας τηλεφωνήσουν να το δηλώσουν στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου: 22510-27501 & 22510-45202, εσωτ. 2 στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό, κα Βούρου Μαρία.