Ερώτηση στη Βουλή για τη συρρίκνωση των άγονων δρομολογίων σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Την περικοπή των 5 δρομολογίων εβδομαδιαίως, που συνέδεαν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μεταξύ τους (Σάμο- Χίο, Λέσβο, Λήμνο) και την εκτέλεση μόλις δυο, σύμφωνα με το νέο διαγωνισμό που προέκυψε, καυτηριάζουν με ερώτησή τους, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, οι βουλευτές Λέσβου και Χίου της Ν.Δ.


Στην ερώτησή τους οι κ.κ. Χαρ. Αθανασίου και Ν. Μηταράκης παραδέχονται αφενός ότι ο διαγωνισμός των άγονων αεροπορικών δρομολογίων έκλεισε προς το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου από πλευράς κόστους, ωστόσο για το βορειοανατολικό Αιγαίο προέκυψε σημαντική περικοπή των εβδομαδιαίων δρομολογίων.

«Όπως πληροφορηθήκαμε, βάση της συγκεκριμένης ανάθεσης, θα εκτελούνται μόνο δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, έναντι πέντε που ήταν μέχρι πρότινος. Αυτό σημαίνει ότι η αεροπορική διασύνδεση των νησιών του Νομού Λέσβου θα πραγματοποιείται μόνο με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως.

Η διοικητική εξάρτηση, σε κρίσιμους τομείς, της Λήμνου με τη Μυτιλήνη, έδρα του Νομού Λέσβου αλλά και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αναγκάζει τους κατοίκους να μεταβαίνουν στη Λέσβο για θέματα υγείας, φορολογικά, δικαστικά ή υπηρεσιακά. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα νησιά Χίο και Σάμο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να βελτιωθεί η ζωτικής σημασίας διασύνδεση των νησιών της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου;», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές.