Κατάληψη του γραφείου διοίκησης στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από τους εργαζόμενους για οφειλές 2 ετών

Κατάληψη του γραφείου διοίκησης στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από τους εργαζόμενους για οφειλές 2 ετών


Εδώ και 2 χρόνια οφείλονται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που κάνουν κυκλικό ωράριο εξαιρέσιμα, αργίες, νυχτερινά των μηνών Νοεμβρίου & Δεκεμβρίου 2014. Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι 92.000 ευρώ. Πρόκειται για οφειλή εκτός του εγκεκριμένου προϋπολογισμό αυτού του οικονομικού έτους.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν προηγηθεί δύο  επισκέψεις Υπουργών και άλλες δύο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας στους οποίους έχουμε εκθέσει το πρόβλημα. Σε όλες τις περιπτώσεις η απάντηση που μας δόθηκε ήταν ότι  θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση κάτι που όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Επίσης το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων έχει υποδείξει στην διοίκηση του νοσοκομείου κάποιες τεχνικές λύσεις με τις οποίες θα μπορούσε το οφειλόμενο ποσό να έχει καταβληθεί στους εργαζόμενους χωρίς όμως να έχει γίνει ούτε αυτό.

Επειδή η υπομονή μας έχει εξαντληθεί αλλά και όσοι εργαζόμενοι κάνουμε κυκλικό ωράριο νοιώθουμε προσβεβλημένοι από την αδιαφορία του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 6-10-2016 κάνουμε  κατάληψη του γραφείου διοίκησης. Η ενέργεια μας αυτή θα είναι η 1η στη σειρά δράσεων  κλιμάκωσης μέχρι να καταβολή των δεδουλευμένων  και την δικαίωση μας.


Το ΔΣ