Το (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σχετικά με το άρθρο: "Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ομάδα γυναικών στην Λέσβο"»-Λάθος δημοσίευμα για 2 άτομα

Ακολουθεί αυτούσιο το τηλεγράφημα του ΑΠΕ:


«Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας άρθρο με τίτλο: «Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ομάδα γυναικών». Το άρθρο αυτό περιείχε ψευδείς και προσβλητικές αναφορές κατά του Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη του Δημητρίου και του Βαρθολομαίου Τριανταφυλλίδη του Δημητρίου. Τα συγκεκριμένα άτομα, όχι μόνο δεν συμμετείχαν σε καμία από τις πράξεις ή συμπεριφορές που τους αποδίδονται με το επιλήψιμο δημοσίευμα, αλλά δεν συμμετείχαν καν στις αναφερόμενες κινητοποιήσεις κατά τις ημερομηνίες 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2016. Για την ακρίβεια, έχουν αμφότεροι μετακομίσει εδώ και πολύ καιρό από τη Λέσβο (ο πρώτος εξ αυτών την άνοιξη του 2015 και ο δεύτερος εξ αυτών την άνοιξη του 2016) και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν ευρίσκοντο καν στο νησί, αλλά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, ήτοι στη Γερμανία ο πρώτος και στην Αττική ο δεύτερος!

Ειδικότερα:

α) Είναι αναληθές ότι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων τα οποία φέρεται να επιτέθηκαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 εναντίον ομάδας νεαρών γυναικών που περνούσαν από γειτονικό δρόμο την ώρα της συγκέντρωσης των κατοίκων της Μόριας για το μεταναστευτικό και να τραυμάτισαν-προκαλώντας σωματικές βλάβες σε - μία εξ αυτών.

β) Είναι αναληθές ότι-από κοινού με τα ίδια ως άνω άτομα - επιτέθηκαν φραστικά στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό υβρίζοντας τον, ενώ σε όλη τη διάρκεια της προαναφερθείσας πορείας των κατοίκων της Μόριας με συνθήματα τους εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, της κυβέρνησης και των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών προσπαθούσαν να εκτρέψουν την πορεία από το προκαθορισμένο πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιό της το οποίο είχε την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων στο νησί.

γ) Είναι αναληθές ότι - από κοινού με τα ίδια ως άνω άτομα - πρωταγωνίστησαν τόσο το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016 έχοντας παρεισφρήσει στη συγκέντρωση πολιτών κατά την υποστολή της σημαίας στη Μυτιλήνη της Λέσβου, σε σύγκρουση με ομάδα αντεξουσιαστών, όσο και σε ύβρεις κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός.

δ) Είναι αναληθές ότι - από κοινού με τα ίδια ως άνω άτομα - το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2016, συμμετείχαν σε μπλόκα που στήθηκαν στους δρόμους γύρω από το χωριό Μόρια για να αποκλείσουν το πέρασμα μεταναστών και προσφύγων που έφευγαν από το καιόμενο χοτ-σποτ προς την πόλη της Μυτιλήνης.


Πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ