Στην Λήμνο ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ κ. Χαράλαμπος Αθανασίου-Δήλωση για την 28η Οκτωβρίου

Ο βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Λήμνο.


Με το πέρας των εκδηλώσεων, ο βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Ας αναλογιστούμε, τη σημερινή μέρα τιμής της επετείου και των ηρώων του 1940, πως ο Ελληνικός Λαός δεν λύγισε μπροστά στη φρίκη του πολέμου αλλά αντιμετώπισε αυτή την πρόκληση με σθένος, με αίσθημα ηρωισμού και καθήκοντος. Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου και όχι την λήξη του.

Σήμερα η χώρα μας βιώνει μια γενικευμένη κρίση. Κρίση στην οικονομία, κρίση στους θεσμούς.  Ήρθε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο εκτροπής της δημοκρατικής  τάξης  και της συνταγματικής ομαλότητας εξαιτίας αυτών που προκλητικά, με υπέρμετρο θράσος και αλαζονεία  προσπάθησαν  να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν θα πανηγυρίσω για την προχθεσινή απόφαση του ΣτΕ διότι η αντιθεσμική νοοτροπία της Κυβέρνησης δεν σταματά εκεί.

Αυτή τη στιγμή, εξακολουθεί να κινδυνεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της νησιωτικότητας, με τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση εις βάρος του Ελληνικού Λαού, όπως η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.


Είναι καιρός να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που με τις αποφάσεις τους καταλύουν κάθε έννοια νησιωτικότητας. Είναι ένα δικαίωμά μας το οποίο πρέπει να προστατέψουμε εάν επιθυμούμε τα νησιά μας να έχουν μέλλον και προοπτική.”