Λεσβιακή συμμετοχή και πρωτιά στην 28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα

Έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε που μια παρέα φίλων, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257χλμ από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, την «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα».

Διοργανώτρια είναι η ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών) υπό την αιγίδα της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας). Η διοργάνωση όπως κάθε χρόνο καταπληκτική για το μεγαλύτερο ποδηλατικό θεσμό των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία.

Και μόνο η ιδέα ότι ξεκινάς από Αθήνα και βρίσκεσαι στη Σπάρτη, κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι πρόκληση... Ένας θεσμός η Σπαρακιάδα, μια μικτή διαδρομή, η πρόκληση για κάθε ποδηλάτη, μια ιστορική διαδρομή 257χλμ από την Αθήνα στην Σπάρτη. Η ηλιόλουστη η μέρα χωρίς βροχές ή άλλα δυσάρεστα καιρικά φαινόμενα ευχαρίστησε τους περισσότερους αθλητές με μοναδική εξαίρεση τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προς το τέλος της διαδρομής.

Το Σάββατο 8/10/2016, στις 7:30 το πρωί ξεκίνησε η «28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2016», από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και ολοκληρώθηκε, περίπου 12 ώρες μετά, μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα, στην Σπάρτη. Στην εκκίνηση βρέθηκαν 279 ποδηλάτες. Οι πρώτοι τερματισμοί (Σκυλοδήμος Παναγιώτης και Καταπώδης Λουκάς) έγιναν λίγο πριν τις 4μμ το απόγευμα (15:59) ενώ τρίτος έφτασε ο Ευθύμιος Κωλέτσης με χρόνο 8 ώρες και 40 λεπτά.

Έτσι και φέτος ολοκληρώθηκε η υπερμαραθώνια διαδρομή με Λεσβιακή συμμετοχή τον Steven Streich ο οποίος τερμάτισε ανάμεσα στους πρώτους και βραβεύθηκε μετά το τέλος της διοργάνωσης (φωτό).
ΠΗΓΗ: www.lesvosmtb.gr