Στην 28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου η Λέσβος-23 θεατρικές ομάδες από 13 νησιά του Αιγαίου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η Κάλυμνος φιλοξενεί την 28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 13 έως 23 Οκτωβρίου.


Η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου αποτελεί θεσμική δράση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία την χρηματοδοτεί σταθερά και  διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Καλύμνου. Εφέτος επειδή φιλοξενείται σε νησί του Νοτίου Αιγαίου στηρίζεται οικονομικά και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συνολικά συμμετέχουν 23 θεατρικές ομάδες από 13 νησιά του Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Σύρος, Πάρος, Άνδρος, Τήνος, Ρόδος, Κως, Πάτμος και Κάλυμνος), με πλήθος παραστάσεων από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο.

Από τον Αριστοφάνη στον Καμπανέλλη και από τον Μπύχνερ στον  Baffie, οι ερασιτέχνες και το κοινό της Καλύμνου καλούνται να παρακολουθήσουν θεατρικά έργα που ετοιμάστηκαν με μεράκι και αγάπη.

Τέσσερις χώροι θα φιλοξενήσουν τις παραστάσεις το Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Καλύμνου, το Θεατράκι του Δήμου, το Ανοιχτό Θέατρο Χώρας και ο Χώρος Έκφρασης Καλύμνου, που διαμορφώθηκε από τον Δήμο για τις ανάγκες της Συνάντησης.

Επίσης στο πλαίσιο της 28ης Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, καθώς και συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη των ομάδων για τις παραστάσεις και το θέατρο.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου βρίσκεται ήδη στην Κάλυμνο, ώστε  μαζί με τους τοπικούς φορείς, τους υπευθύνους του Δήμου και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου, να ελεγχθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για να είναι όλα πανέτοιμα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, που ξεκινούν οι παραστάσεις.