Περισσότεροι από 200 δρομείς συμμετείχαν στο πρώτο LESVOSTRAIL

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ LESVOSTRAIL...


Με την συμμετοχή περισσότερων από 200 δρομέων και περιπατητών, κάθε ηλικίας, από την Λέσβο, κυρίως αλλά και πολλούς από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το τo Βέλγιο, την Βουλγαρία, Αυστρία, Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία το Μεξικό ακόμη και τη Συρία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με απόλυτη επιτυχία, το LESVOSTRAIL 2016, μια υπέροχη εμπειρία αγώνων δρόμου Βουνού! Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές: τον αγώνα των 37 χιλιομέτρων, τους αγώνες τρεξίματος και βάδην των 4 χιλιομέτρων και έναν αγώνα 600 μέτρων, για παιδιά.

Στον αγώνα των 37 χιλιομέτρων οι αθλητές ξεκίνησαν από το αλσύλλιο του οικισμού του Μολύβου, έφθασαν στο γραφικό λιμανάκι της Σκάλας Συκαμιάς, δίπλα στην πασίγνωστη Παναγιά την Γοργόνα και ανηφόρισαν προς την κορυφή του Λεπέτυμνου από τα Κρίτα, τη Βίγλα και τον Πρ. Ηλία, πριν ξεκινήσει η κάθοδος μέσω της περιοχής της Καλής Καρυάς στον Βαφειό για να φθάσουν στον τερματισμό πάλι στον Μόλυβο.

Ο πρώτος αθλητής στην κατηγορία των ανδρών, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τερμάτισε σε χρόνο 3 ώρες, 26 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα, ενώ ακολούθησαν ο Θωμάς Ανδρούτσος σε 3 ώρες, 29 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα και ο Χαράλαμπος Ιατρουδέλλης σε 3 ώρες 40 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη τερμάτισε η αθλήτρια Γεωργία Λαλιώτη σε χρόνο 4 ώρες, 29 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα και ακολούθησαν η Ελένη Φαλτάκα, με χρόνο 4 ώρες, 33 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Φυσικά, άξιοι συγχαρητηρίων ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, αφού τον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα μέσα από τους ελαιώνες άλλα και τα ορεινά βραχώδη και άγρια εδάφη της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Λέσβου ολοκλήρωσαν την διαδρομή 27 από τους 37 συνολικά εγγεγραμμένους δρομείς.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες των 4 χιλιομέτρων με τρέξιμο για άνδρες και γυναίκες με τα αποτελέσματα στην Ιστοσελίδα μας. Ειδική μνεία στους τερματίσαντες πρώτους που επέλεξαν να είναι μαζί τερματίζοντας χέρι-χέρι, Αλέξανδο Κέλμαλη και Ιωάννη Χατζηπαναγιώτη, και τον τρίτο Χρήστο Πανουργιά και στις Γυναίκες τις 1η Άννα Γαλατούλα, 2η Anna Fleming, 3η Charlotte Pignony.

Έγινε επίσης και μια διαδρομή βάδην 4 χιλιομέτρων, που περνούσε όπως και του τρεξίματος μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου με πολλούς που απόλαυσαν μια μοναδική διαδρομή του Μολύβου. Μια από τις όμορφες στιγμές της διοργάνωσης, ωστόσο, ήταν η ενθουσιώδης συμμετοχή δεκάδων παιδιών, στον αγώνα των 600 μέτρων μέσα στο αλσύλλιο του οικισμού του Μολύβου.

Οι αγώνες LESVOSTRAIL δεν ήταν απλά οι πρώτοι διεθνείς αγώνες τρεξίματος βουνού, που πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο. Ήταν μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της φύσης, που διοργανώθηκαν από την Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ) με τη συνεργασία του Δήμου Λέσβου, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, και με την με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς του LESVOSTRAIL 2016 που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του αγώνα και την HEX, για την αποτελεσματική ηλεκτρονική χρονομέτρηση των LESBOSTRAIL 37km & LESVOSRUNNING.

Σημαντική η συνεισφορά των 6 κριτών του Συλλόγου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Λέσβου αλλά και η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Πυροσβεστών και των Γιατρών του Αγώνα κ. Μπάμπη Ανιτσάκη και Δαμιανό Πέτρου, που διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα τραυματισμό, απρόβλεπτο γεγονός αλλά και με απόλυτη τάξη.

Για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος αξιοποιήθηκε και η βοήθεια πάνω από 120 εθελοντών, άλλα και η συνδρομή των Εφέδρων Καταδρομών, των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών, με το συντονισμό από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, και ειδικότερα την Ομάδα Περιβάλλοντος που απέδειξε περίλαμπρα ότι η συλλογική και η τοπική προσπάθεια είναι αυτή που μπορεί να κάνει την διαφορά στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία. Η κοινωνία του Μολύβου και των χωριών πέριξ αυτού αγκάλιασαν τις προσπάθειες και έδωσαν ένα πνεύμα γιορτής. Ονομαστικά είναι δύσκολο αλλά και άδικο να γίνουν αναφορές, τόσοι πολλοί εθελοντές που στήριξαν με εξαιρετικό τρόπο όλα τα πόστα, τους αξίζει σε όλους ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ ελπίζοντας να μην ξεχνάμε κάποιον. Ίσως όμως μια αναφορά πρέπει να γίνει στους Νίκο Μόλβαλη που ακόμη και μέσα από την προσωπική του περιπέτεια απέδειξε την ικανότητα και την προσωπική του ευσυνειδησία, τον Τεχνικό Σύμβουλο και Υπεύθυνο των διαδρομών Τίτο Χατζέλη και την Ιουλία Αγιαμαρνιώτη για τον επαγγελματισμό τους και τα στελέχη της ΕΤΑΛ Α.Ε. για την πάντα άοκνη συνεισφορά τους.

Στα πρόσωπα και τα χαμόγελα των δρομέων και την ενθουσιώδη τους αντίδραση, στην υπερπροσπάθεια πολλών, στην καλή διάθεση και ανταπόκριση όλων, ακόμη και στην υπερπροσπάθεια της τελευταίας των 37 Χλμ που με αξιοθαύμαστο πείσμα, εκτός χρόνου αγώνα τερμάτισε, διαβάσαμε την αίσθηση ότι οι δρομείς και οι εθελοντές σήκωσαν για λίγο τη Λέσβο πιο ψηλά και από την Βίγλα του Λεπέτυμνου... δείχνοντας σε όλους μας ότι αξίζει να συμμετέχεις.

«Οι άνθρωποι ενώνονται μόνο όταν θέτουν τους ίδιους κοινούς στόχους, γιατί το ιδανικό είναι εκείνο που εξυψώνει τα νοήματα». Antoine de Saint-Exupery (Citadelle).

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες σχόλια και πληροφορίες, αποτελέσματα κ.α. για τη διοργάνωση, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα που θα ενημερώνεται τις επόμενες εβδομάδες συνεχώς με νέα και φωτογραφίες που θα ταξινομηθούν στην πορεία.
www.lesvostrail.eu και στους λογαριασμούς στα social media: