Ο 17χρονος, νεότερος σύνεδρος στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είναι από την Μυτιλήνη και χειροκροτήθηκε στην ομιλία του

Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του 17χρονου μαθητή από την Μυτιλήνη στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ
Ποιος είναι ο 17χρονος που αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είπε πως «ήρθε η ώρα να γράψουμε εμείς ιστορία». Τι λέει για το προσφυγικό ο νεαρός μαθητής από τη Μυτιλήνη


Ο νεότερος σύνεδρος στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ είναι ο 17χρονος μαθητής Δημήτρης Κίνδερλης από τη Λέσβο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΜΑ.ΚΙ. (μαθητική παράταξη της ΝΔ) του νησιού.

Γεννημένος το Νοέμβρη του 1999, ο Δημήτρης Κίνδερλης κέρδισε το χειροκρότημα όταν αναφέρθηκε στον ιδρυτή της ΝΔ. «Πρέπει να στηριχτούμε τις αρχές και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις οποίες στηρίχτηκε τόσα χρόνια η οργάνωσή μας και είναι η ώρα να γράψουμε εμείς ιστορία» είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ήταν αρκετά κριτικός για τη σημερινή παρουσία της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ τονίζοντας ότι «αν και η θέση μας βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις φτάσαμε να τις ακολουθούμε» ενώ σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές του υποστήριξε ότι «πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τη ΜΑ.ΚΙ. αλλιώς ας καταργηθεί ή ας υπάρχει τιμής ένεκεν».

Ενταγμένος στην ΟΝΝΕΔ το Γενάρη του 2015 και ζώντας τη ζωή της ΟΝΝΕΔ σε συνθήκες ήττας από το ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις διαδικασίες επανίδρυσης που ακολουθήθηκαν τόνισε ότι «μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των συνέδρων και των προσυνεδριακών διαβουλεύσεων γίναμε προσιτοί στην κοινωνία και δεν αποτελούμε πια μια κλειστή ομάδα».

Ο νεαρός Δημήτρης συνομιλώντας με το News 247 παίρνει θέση για το κορυφαίο πρόβλημα του νησιού του που είναι η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Τάσσεται υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταδικάζει κάθε ρατσιστική και μισαλλόδοξη φωνή και πρακτική.

«Πρέπει να ξεχωρίσουμε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες» επισημαίνει αρχικά υπογραμμίζοντας ότι «στους πρόσφυγες πρέπει να φερθούμε με συμπόνια όπως το έχει δείξει το νησί μας, χωρίς σκοπιμότητες ή άλλους είδους συμφέροντα». Και καταλήγει σχολιάζοντας κάποια μεμονωμένα κρούσματα κατά των προσφύγων στο νησί το τελευταίο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να περιθωριοποιήσουμε τη μειονότητα εκείνη που προσπαθεί να βλάψει τους πρόσφυγες».

Όπως είναι φυσικό στις μελλοντικές βλέψεις του νεαρού Δημήτρη είναι η ενασχόλησή του με την πολιτική αν και όπως επισημαίνει στο News247 βασικός του στόχος είναι η εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο Πατρών για να σπουδάσει αεροναυπηγική, θέλοντας να ακολουθήσει καριέρα πιλότου της πολιτικής αεροπορίας.


Πηγή news247.gr