Επέστρεψαν στην Τουρκία από Μυτιλήνη και Κω 14 Σύριοι αεροπορικώς

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Frontex, το οποίο παρέλαβε τους πρόσφυγες από τα αεροδρόμια της Μυτιλήνης και της Κω με προορισμό τα  Άδανα

Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας περί της επιστροφής όσων μεταναστών και προσφύγων δεν δικαιούνται άσυλο. Την Πέμπτη, άλλα 14 άτομα μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία, σε μία επιχείρηση που υλοποιήθηκε υπό την ευθύνη της Frontex.

Οι 14 Σύροι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στη γειτονική χώρα ήταν 8 άνδρες, 2 γυναίκες και 4 παιδιά. Οι 10 εξ αυτών δεν είχαν καταθέσει αίτημα για άσυλο, ενώ οι άλλοι 4 παραιτήθηκαν του δικαιώματός τους.

Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Frontex, το οποίο παρέλαβε τους 14 Σύρους από τα αεροδρόμια της Μυτιλήνης και της Κω με προορισμό τα  Άδανα  της Τουρκίας.

Την τελευταία στιγμή, μία τριμελής οικογένεια, πριν την επιβίβαση στο αεροδρόμια της Κω, εξέφρασε την βούληση υποβολής αιτήματος ασύλου. Κατά συνέπεια, οι τρεις Σύροι δεν επιβιβάστηκαν στην πτήση επιστροφής μαζί με τους 14 ομοεθνείς τους.