Φρένο από την Θήβα στον Αιολικό… που δεν μπορεί ούτε στον Ταρλα- Αιολικός-ΑΟ Θήβα 1-1 (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε η 7η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.


Σε ένα «σχεδόν» άδειο στάδιο Μυτιλήνης παρόλο που η διοίκηση είχε βάλει γενική είσοδο 7€ ο Αιολικός δεν μπόρεσε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο και ήρθε ισόπαλος με την Α.Ο Θήβας που πάλεψε το παιχνίδι έως το τέλος..

 Περιγραφή αγώνα www.scorelesvos.gr

Ένα παιχνίδι που θα μπορουσε κάλλιστα να έχει τελειώσει εύκολα και άνετα υπέρ του Αιολικού, ολοκληρώθηκε ισόπαλο, προκαλώντας απογοήτευση στους πάντες εντός και εκτός αποδυτηρίων. Σίγουρα το ντεπούτο του Γιάννη Πολλαετίδη στον πάγκο της ομάδας δεν ήταν ιδανικό, με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό να αναλαμβάνει την ευθύνη για το αποτέλεσμα, έχοντας ίσως την λιγότερη ευθύνη συνολικά, κάνοντας λόγο για έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.  
Αμέσως μετά τη λήξη ο Γιάννης Μανούσος επισκέφτηκε τα αποδυτήρια και μίλησε σε έντονο ύφος στους παίκτες, έχοντας και αυτός δυσαρεστηθεί από την απώλεια της νίκης που με βάση την εικόνα του αντιπάλου θα έπρεπε να έχει έρθει.

Όπως και να χει στον Αιολικό απαιτείται ηρεμία και ψυχραιμία την δεδομένη στιγμή, αφού το πρωτάθλημα συνεχίζεται την Κυριακή μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ταύρου και περιθώρια να μείνει κανείς περισσότερο από ότι χρειάζεται στον σημερινό ματς δεν υπάρχουν.

Γκολ στο καλύτερο σημείο

Ο Πολλαετίδης είχε την απώλεια της τελευταίας στιγμής του Κεσίδη ο οποίος δήλωσε τραυματίας και δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει, με τον Παληγεώργο να παίρνει θέση βασικού και τους υπόλοιπους δέκα να είναι οι συνήθεις (μεταξύ αυτών και ο Ζαχαρής μετά την αποχώρηση Πάππου). Οι γηπεδούχοι μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο ανέλαβαν την πρωτοβουλία και έλεγχαν τον παιχνίδι, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 11ο όταν ο Μπουρούς με κεφαλιά από πλάγια θέση μετά από σέντρα του Παληγιώργου έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η μοναδική απειλητική στιγμή στο πρώτο μέρος, πριν το γκολ στο 40ο με τον Αιολικό να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Σε εκείνο το λεπτό λοιπόν, ο Μανουσάκης από τα αριστερά έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Μπουρούς αρχικά δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα αλλά ο Χρήστου που ήταν στη φάση με προβολή άνοιξε το σκορ.

Έδειχνε να το ελέγχει

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Αιολικού να δείχνουν οτι έλέγχουν το παιχνίδι. Δεν είχαν τις ευκαιρίες αλλά δεν απειλούνταν πέρα από ένα -δυο μακρινά σουτ και όλα κυλούσαν  χωρίς προβλήματα. Μάλιστα στο 75ο ο Μανουσάκης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μαυρόπουλο και όλοι ετοιμάστηκαν να πανηγυρίσουν το 2-0 και την οριστικοποίηση του τριπόντου.

Ωστόσο ο αρχηγός του Αιολικού νικήθηκε από τον Μόνα που έπεσε στην γωνία του και απομάκρυνε, κρατώντας στο παιχνίδι την ομάδα του. 

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ένα δίλεπτο χαλάρωμα έφερε την ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους όταν ο Αργυρίου μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ζαχαρή που δεν βγήκε έγκαιρα, και έκανε το 1-1. 

Τα τελευταία λεπτά ήταν χιτσκοχικά, με τους παίκτες του Αιολικού να πιέζουν και να έχουν κλείσει στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους,  ανορθόδοξα όμως, χάνοντας μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις. 

Ο Μίχος έκανε το μακρινό σουτ, ο Μόνας απέκρουσε δύσκολα δίνοντας ύψος στην μπάλα, αλλά ο Λαλάς στην επαναφορά της με το κεφάλι δεν την έστειλε με δύναμη προς την εστία με τον γκολκίπερ να μπλοκάρει. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον κόσμο μουδιασμένο να φεύγει απογοητευμένος από το Στάδιο μην μπορώντας να πιστέψει πως χάθηκε αυτή η νίκη.

Αιολικός: Ζαχαρής, Αμπραχαμνιάν, Κρητικός, Τάχια, Παληγιώργος (70 λ.τ. Σπάρταλης) , Κριπιντήρης, Ευσταθίου, Μίχος, Χρήστου (85 λ. τ. Λαλάς) Μπουρούς, Μανουσάκης

Θήβα: Μόνας, Αργυρίου, Τσατσαρώνη, Ευθυμίου, Ευσταθίου, Μαυρόπουλος, Κατσογιάννης, Κοτώρος, Σπανός, Τσομπάνης, Μπέκα

Πηγή Ρεπορτάζ αγώνα:  www.scorelesvos.gr

Ανταπόκριση με φωτογραφίες από το στάδιο Μυτιλήνης (Στρατής Στεφάνου/ υπεύθυνος αθλητικού ρεπορτάζ lesvospost.com)

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα

3ος όμιλος

Τσικλητήρας Πύλου-Παναχαϊκή 0-1
Ένωση Ερμιονίδας-ΑΟ Χαλκίς 1-0
ΑΟ Λουτράκι-ΠΑΟ Βάρδας 1-0
Παναργειακός-Φωστήρας 1-0
Παναρκαδικός-Δόξα Μεγαλόπολης 0-0
Αιολικός-ΑΟ Θήβα 1-1
Αστέρας Αμαλιάδας-ΑΟ Ζευγολατιού 1-0 

Ρεπό: Αχαϊκή

Βαθμολογία

#
Ομάδα
Αγ.
Βαθμοί
1
Παναχαϊκή
7
19
2
Παναρκαδικός
7
15
3
ΠΑΟ Βάρδας
7
13
4
Φωστήρας
6
11
5
ΑΕ Ερμιονίδας
6
10
6
Τσικλητήρας
7
7
7
Αχαϊκή
6
7
8
ΑΟ Ζευγολατιού
7
7
9
Αιολικός
6
7
10
ΑΟ Θήβα
7
7
11
Παναργειακός
6
7
12
ΑΟ Λουτράκι
7
7
13
Δόξα Μεγαλόπολης
7
6
14
ΑΟ Χαλκίς
6
4
15
Αστέρας Αμαλιάδας
6
4

Επόμενη αγωνιστική (8η)


ΠΑΟ Βάρδας – Παναρκαδικός
Δόξα Μεγαλόπολης – Αστέρας Αμαλιάδας
Παναχαϊκή – Λουτράκι
Ερμιονίδα – Τσικλητήρας Πύλου
Χαλκίδα – Παναργειακός
Φωστήρας – Αιολικός
Θήβα – Αχαϊκή

Ρεπό: Ζευγολατιό