Διήμερο Ενημέρωσης για τη Θαλάσσια Διάσωση από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την RNLI

Το παράρτημα Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και η Αγγλική διασωστική Οργάνωση Royal National Lifeboat Institution (RNLI)  διοργανώνουν διήμερο ενημέρωσης για τη “Διάσωση στη Θάλασσα”, το Σάββατο 10/09 στις 16:00 και την Κυριακή 11/09 στις 11:00, στο Αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης.

Η RNLI, είναι ο μεγαλύτερος διασωστικός οργανισμός στη Θαλάσσια Διάσωση του Ηνωμένου Βασιλείου με ιστορικό διασώσεων στη θάλασσα 192 ετών.
Η οργάνωση αναγνωρίζοντας το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δώρισε διασωστικό εξοπλισμό στην αρχή του έτους, καθώς και ένα σύγχρονο διασωστικό σκάφος τύπου Atlantic 75, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο παράρτημα Λέσβου.
Στο μακροπρόθεσμο πλάνο υποστήριξης της RNLI προς της ΕΟΔ, η Αγγλική οργάνωση  επιδιώκει κατά τους επόμενους 6 μήνες να αναπτύξει την ικανότητα της Θαλάσσιας Διάσωσης της ΕΟΔ σε υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά. Για το λόγο αυτό προχώρησε στη δωρεά και ενός δεύτερου διασωστικού σκάφους τύπου Atlantic 75 στο παράρτημα Λέσβου, καθώς και στην παροχή ενός πιστοποιημένου εκπαιδευτή της RNLI, ο οποίος θα παραμείνει στο νησί για τους επόμενους 6 μήνες, τόσο για να συνδράμει σε περίπτωση ανάγκης σε επιχειρήσεις διάσωσης αλλά κατά κύριο λόγο να εκπαιδεύσει τους εθελοντές της ΕΟΔ, σύμφωνα με τα πρότυπα του Διασωστικού οργανισμού.
Η ΕΟΔ αποτελείται από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ αλλά με επαγγελματική συνείδηση!
Είμαστε απλοί άνθρωποι που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, με κύριο στόχο την παροχή οποιασδήποτε μορφής βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές, οικονομικές, κοινωνικές ή άλλου είδους διακρίσεις.
Αναζητούμε άτομα σαν και εμάς για να στηρίξουν το έργο μας!
Ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν χρόνο και ενέργεια για να βοηθήσουν στη διάσωση στη θάλασσα, στο βουνό και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη!
Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να μπορέσεις να βοηθήσεις. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να έχεις το πάθος και τη θέληση για να βοηθήσεις!
Χρειάζονται όλοι, επαγγελματίες και μη, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι με γνώσεις οργάνωσης γραφείου, γραμματείας, επικοινωνίας, όπως επίσης και άτομα με δημιουργικότητα και καλή συγγραφική ικανότητα.
Εάν σου αρέσει η φωτογραφία ή το βίντεο, εάν έχεις ικανότητα διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων ή σου αρέσει η δράση, τότε έλα να μας γνωρίσεις από κοντά!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ