«Ωδή στη Λέσβο» το νέο ντοκιμαντέρ της Johnnie Walker με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης (vid)

Η Λέσβος και οι κάτοικοι της, οι πρώτοι που ήρθαν αντιμέτωποι με την προσφυγική κρίση είναι το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ της Johnnie Walker με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.


Στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται η θετική διάθεση και οι προσπάθειες διάσωσης -από πλευράς των κατοίκων της Λέσβου- του μισού εκατομμυρίου προσφύγων που έφταναν δια θαλάσσης στο νησί.
Εικόνες σκληρές αλλά αληθινές για το πώς οι κάτοικοι της Λέσβου βιώνουν την κατάσταση, για το πόσες φορές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα κύματα ρισκάροντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για να δώσουν απλόχερα χείρα βοηθείας, στοργή, αγάπη και φροντίδα στον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας.

Η «Ωδή στη Λέσβο» τo συγκινητικό ντοκιμαντέρ, ξεδιπλώνει ιστορίες ανθρώπων, σύγχρονοι ήρωες με ήθος, αξιοπρέπεια και απύθμενα αποθέματα ανθρωπιάς και αγάπης. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο από το Φεστιβάλ Ταινιών Sundance, Talal Derki, ο οποίος, πρόσφυγας και ο ίδιος από τη Συρία, χαρακτήρισε το πρότζεκτ ως βαθιά προσωπικό, επηρεασμένο από τις εμπειρίες ζωής του στη Συρία και την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε να προβάλλεται από προχθες, Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης. Δείτε το τρέιλερ…