Χ. Αθανασίου για Hot Spot Λεμονους «Είναι η Κυβέρνηση του «Υπόσχομαι και ΔΕΝ τηρώ»-«Με εντολή Καμένου θα γινόταν νέο Hot Spot»

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τις εν κρυπτώ ενέργειες  διαμόρφωσης του παλαιού στρατοπέδου στη θέση “Λεμονού”, με σκοπό τη δημιουργία νέου Hot spot για τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών, ο βουλευτής Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε τα εξής:


«Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε μια τέτοια ενέργεια από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χωρίς τις επίσημες αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργών  και τη γνωστοποίησή τους στους τοπικούς φορείς.

Είναι αδιανόητο ο Υπουργός κ. Καμμένος να δηλώνει άγνοια επί του θέματος.

Είναι αδιανόητο να μας εμπαίζουν τη στιγμή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας μια ανθρωπιστική κρίση.

Οι τελευταίες υποσχέσεις του κυρίου Μουζάλα περί αποσυμφόρησης του νησιού μας  καθώς και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου, οι οποίες και δόθηκαν εγγράφως σε εμάς μετά από σχετική ερώτησή μας που κατατέθηκε στη Βουλή, φαίνεται ότι ήταν για πολλοστή φορά ψευδείς.

Προφανώς, η Κυβέρνηση δεν είχε ποτέ την πρόθεση να μεταφέρει άμεσα τον μεγαλύτερο αριθμό των μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να δώσει μια ανάσα ανακούφισης στα νησιά μας. Αντιθέτως, σκοπεύει να μετατρέψει τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ψυχών,  αδιαφορώντας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και το κύμα φόβου και αβεβαιότητας που έχει σπείρει στους πολίτες.

Είναι η Κυβέρνηση του «Υπόσχομαι και ΔΕΝ τηρώ».

Τελικά, πρόκειται για ανικανότητα ή υπάρχει σκοπιμότητα στις ενέργειες και τις  δηλώσεις τους;

Θέλουν να κερδίσουν χρόνο προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα ή προσπαθούν να αποκρύψουν τα τραγικά λάθη και τις συμφωνίες τους που θα οδηγήσουν τελικά τη Χώρα στο χάος;

Οι από κοινού συντονισμένες κινήσεις όλων των φορέων της Λέσβου, με σκοπό την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας και τη λήψη μέτρων για την ανακούφισή του, είναι επιβεβλημένες.»


Επ’ αυτού του θέματος πρόκειται να κατατεθεί σχετική ερώτηση  στη Βουλή από τον κ. Αθανασίου άμεσα, προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό και ο λεσβιακός λαός να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι στο νησί μας.