Κανονικά προχωρούν οι ασφαλτοστρώσεις στα χωριά- Άσφαλτος σε Φιλια, Αγρα, Αγιασο, Γερα, Πολιχνιτο κ.α

Κανονικά προχωρούν οι εργασίες της ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης των φθαρμένων και επικίνδυνων τμημάτων δρόμων στους ιστούς των κωμοπόλεων και των χωριών του νησιού.


Ο Δήμος έχει διαθέσει  500.000 € για την αποκατάσταση της βατότητας Δημοτικών δρόμων εκτός του Δ.Ε. Μυτιλήνης και 500.000 € για την Δ.Ε.
Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, γίνεται απόξεση (φρεζάρισμα) και απομάκρυνση των επιφανειακών στρώσεων του παλαιού οδοστρώματος και εν συνεχεία επίστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα.
Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε βασικούς δρόμους των παρακάτω οικισμών:
 
Στον Παπάδο, α)στον κεντρικό δρόμο β)στην περιοχή Ντουραχάνι Παπάδου.
Στο  Πέραμα, στον κεντρικό δρόμο.
 
Στο Σκόπελο,  σε κατεστραμμένα τμήματα
 
Στο Μεσαγρό, σε κατεστραμμένα τμήματα, ενώ παράλληλα μέσω άλλης εργολαβίας  κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης στον κεντρικό δρόμο, προϋπολογισμού 25.000€.
 
Στον Πολιχνίτο, στην  οδό Θερμοπηγών και σε άλλους κεντρικούς δρόμους.
 
Στη Σκάλα Πολιχνίτου, στις περιοχές Αγρά και Φιλιά
 
Στη Βρίσα, στην κεντρική δημοτική οδό
 
Στα Βατερά, σε δημοτική οδό
 
Στην Αγιάσο,  στον κεντρικό  δρόμο από το Δημοτικό Γήπεδο μέχρι τη  θέση Σταυρί.
 
Είναι βέβαιο ότι με τις παρεμβάσεις αυτές αλλά και με τις τσιμεντοστρώσεις και τις  πλακοστρώσεις, που θα ακολουθήσουν,  θα καταστήσουμε τους οικισμούς πιο λειτουργικούς για τους κατοίκους αλλά και πιο φιλικούς στους επισκέπτες,  ενώ θα αναδείξουμε περισσότερο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των περιοχών (θερμοπηγές, μνημεία, κ.ά).
 
Οι εργασίες αποκατάστασης βατότητας των δρόμων με άσφαλτο θα συνεχιστούν και στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΖΙΜΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ