Συνάντηση Δημοτικής Αρχής με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου και μέλων του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών

Συνάντηση Δημοτικής Αρχής 


Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016,στο γραφείο του Δημάρχου Λέσβου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ  του Δημάρχου Λέσβου,   της Aντιδημάρχου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, μέλων του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών και εκπρόσωπων των εργαζομένων.

Η συνάντηση έγινε ενόψει της αρχής της νέας  σχολικής χρονιάς και την έναρξη λειτουργίας των  Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του  Δ. Λέσβου, για να  συζητηθούν τα προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Τέθηκε από τους εργαζόμενους το ζήτημα της κάλυψης των κενών θέσεων με μονίμους υπαλλήλους και η προσωρινή αντιμετώπιση της κατάστασης με συμβάσεις για την καλύτερη λειτουργία των Σταθμών και την εξυπηρέτηση περισσότερων οικογενειών με τη φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού παιδιών.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής αν και ήταν θετική ως προς τα αιτήματα δεν άφησε πολλά περιθώρια για αισιοδοξία για το μέλλον των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, εφόσον η γραφειοκρατία και νομικά κωλύματα δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων.

Αναμένουμε τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τα δίκαια και σοβαρά αιτήματά τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ