Επιτυχίες μαθητών του Κοινωνικου Φροντιστηριου του Δήμου Λέσβου στα ΤΕΙ και ΑΕΙ

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:


Και εφέτος μαθητές μας της Τρίτης τάξης Λυκείου που εμπιστεύτηκαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, παιδιά απόρων γονέων, πήραν εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

5 μαθητές μας εισήλθαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ- αρκετά μεγάλος  αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, εισήλθαν 20.  Οι σχολές στις οποίες επέτυχαν είναι: Ψυχολογία Ρεθύμνου, Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών, Σχολή Πλοιάρχων, Γυμναστική Ακαδημία και ΤΕΙ Μηχανικών Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης.

Η επιτυχία τους αυτή είναι για μας ιδιαίτερα ενθαρρυντική, μιας και αποδεικνύει πάρα πολλά: την εκπληκτική δουλειά των εθελοντών εκπαιδευτικών που στελέχωσαν πέρσι  την δομή μας αυτή- τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστούμε, την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών σε αυτή την Δημοτική πρωτοβουλία και βεβαίως την επιβεβαίωση  του σκεπτικού της δημιουργίας του: να μην είναι η φτώχια εμπόδιο στο όνειρο τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μέσα απ’ την καρδιά μας ένα Μεγάλο Μπράβο, τόσο στους επιτυχόντες, όσο και σ’ αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γιατί είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρο σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με την μια. Η επιμονή και η δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στην ζωή.

Εμείς για τέταρτη χρονιά φέτος θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά των απόρων δημοτών μας να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα τους στην γνώση.

Έτσι, προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά την διδασκαλία τους, στο Κοινωνικό  Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, να το δηλώσουν από αύριο Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη μέχρι την Παρασκευή 9/9, στα τηλέφωνα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου: 22510-27501 εσωτερ. 1, στην υπεύθυνη κα Λαγουτάρη Βασιλική, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου έγκαιρα και φέτος να καταφέρουμε μαζί να συνεχίσουμε την λειτουργία της  δομής μας αυτής, που αποδεικνύεται πραγματικά πολύτιμη.