Σχολικά είδη και 480 τεμάχια γάλα στον Σύλλογο πολυτέκνων Λέσβου από τον Δήμο

Σχολικά είδη και 480 τεμάχια γάλα στον Σύλλογο πολυτέκνων Λέσβου 


Με το ξεκίνημα της νέας Σχολικής χρονιάς, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, πραγματοποίησε επίσκεψη, στον Σύλλογο Πολυτέκνων Λέσβου και παρέδωσε σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες) και 480 τεμάχια γάλα εβαπορέ, προκειμένου αυτά να μοιραστούν στα παιδιά των πολυτέκνων.

Την Αντιδήμαρχο και την Δημοτική αρχή, ευχαρίστησαν  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λέσβου, κ. Μιχάλης Κουφέλος και ο κ. Αθανασέλλος Βασίλης, ταμίας του Συλλόγου, για την έμπρακτη  βοήθεια που έχουν οι πολύτεκνοι από την Δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι, δυστυχώς, μόνο ο Δήμος, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, είναι  αρωγός των Πολυτέκνων, οι οποίοι βιώνουν την κρίση σε όλο της το μεγαλείο.

Η κα Αντωνέλλη, τόνισε ότι «ο Δήμος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του, συνδράμει χωρίς βεβαίως να μπορεί να λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι. Οι κινήσεις μας είναι περισσότερο συμβολικές, ακριβώς γιατί ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας, διαμαρτυρόμενοι και διεκδικώντας από την  πολιτεία, επιτέλους, κάτι να κάνει, ουσιαστικό για σας.

Γιατί, χωρίς καμιά διάθεση χαϊδέματος αυτιών, η πραγματικότητα λέει ότι σε μια γερασμένη χώρα και με υπογεννητικότητα όπως η δική μας, η πολυτεκνία επιβάλλεται να είναι πρώτο μέλημα στήριξης μια πολιτείας, εάν μας ενδιαφέρει η συνέχιση της ύπαρξης της. Και όπως όλοι ξέρουμε, δυστυχώς εδώ και χρόνια έχετε εγκαταλειφθεί και εσείς στο έλεος του Θεού, με την ελαχιστοποίηση ή και κατάργηση, ακόμα και των ελαχίστων προνομίων σας. Τι να πει κανείς, όταν το ίδιο το Κράτος δεν κατανοεί (;) ότι, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως κρατική οντότητα- αν υπάρχουμε ακόμα ως τέτοια-, πρέπει πρωτίστως  να στηρίξει τους πολύτεκνους;

Εμείς, ως Δημοτική αρχή, θεωρούμε υποχρέωση μας να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, ακόμα και συμβολικό, τους πολύτεκνους. Το πράξαμε, το πράττουμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. »  
>