Στις 30 Νοεμβρίου 2016 λήγουν οι αιτήσεις για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στην Λέσβο

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ», κ. Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:
Ως γνωστόν, μετά από διεκδίκηση μας και την ικανοποίηση του αιτήματος μας από το Αρμόδιο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας, είμαστε στους τριάντα Δήμους που οι δημότες του δικαιούνται την παροχή του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Με ευθύνη και σχεδιασμό δικό μας, στις 4 Ιουλίου ξεκινήσαμε την διαδικασία υποδοχής των αιτήσεων των εχόντων τις προϋποθέσεις Δημοτών μας, σε ολόκληρο το Δήμο μας, προκειμένου κανένας Δημότης μας να μην στερηθεί αυτό το πενιχρό μεν, αλλά απαραίτητο δε επίδομα.
Με έναν πραγματικό αγώνα δρόμου και σε μια εποχή που ατύπως έχουν θεσμοθετηθεί «τα μπάνια του λαού», οι  εργαζόμενοι  στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Λέσβου, στην Διεύθυνση Πρόνοιας και στα ΚΕΠ, του Δήμου μας, έχοντας πλήρη ταύτιση με την θέληση της Δημοτικής Αρχής, να τρέξουμε προκειμένου εντός Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος των Δημοτών μας, που δεν έχουν πρόσβαση οι ίδιοι σε ίντερνετ, να εξυπηρετηθεί, κατάφεραν σήμερα αρχές Σεπτέμβρη, αυτό να το κάνουν πράξη. Έτσι, εάν πράγματι ισχύσει η δέσμευση της Κυβέρνησης, ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν  οι δύο δόσεις του επιδόματος για όσους έκαναν τις αιτήσεις τους τον Ιούλιο και η μια για όσους έκαναν τον Αύγουστο, ένας συνολικός αριθμός πάνω από 2.500 Δημοτών μας, θα λάβει το επίδομα αυτό.
Και λέμε πάνω από 2.500 Δημότες μας, διότι δεν γνωρίζουμε τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων, αφού ο καθένας μπορούσε μόνος του να υποβάλει αίτηση.
Ο αριθμός των Δημοτών μας  που υπέβαλαν αίτηση σε δομές του Δήμου Λέσβου είναι συνολικά 2.470. Πιο συγκεκριμένα:
Στην Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λέσβου, στην Μυτιλήνη υπέβαλαν αίτηση: 177 Δημότες μας.
Στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας  υποβλήθηκαν συνολικά 1310 αιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα: στην Μυτιλήνη: 418, στο Πλωμάρι 222, στον Πολιχνίτο 150, στην Πέτρα 110, στην Καλλονή 150, στην Γέρα 90, στην Άντισα- Ερεσό 59,  στον Ευεργέτουλα 47 στην Μήθυμνα 23, στην Αγία Παρασκευή 25, στον Μανταμάδο 14 και στην Αγιάσο 2.
Στα ΚΕΠ, υποβλήθηκαν συνολικά: 983. Πιο συγκεκριμένα: στην Μυτιλήνη (με επώνυμο Α-Θ) 139, στην Καλλονή 166,  στην Γέρα 162, στον Πολιχνίτο 150, στον Ευεργέτουλα 77,  στην Αγιάσο 93, στην  Ερεσό 55, στην Θερμή 43, στο Πλωμάρι 41 στην Αγία Παρασκευή 25, στην Πέτρα 17, στον Μανταμάδο 14, στην Άντισα13 και στην Μήθυμνα 5.
Σε όλους τους εργαζόμενους, ως Δημοτική αρχή, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, για την εσυναίσθηση και την εργατικότητα που επέδειξαν απαρνούμενοι σε πολλές περιπτώσεις και την καλοκαιρινή τους άδεια. Ιδιαιτέρως, στους υπαλλήλους των ΚΕΠ της Λέσβου, οι οποίοι  δεν ακολούθησαν την πρακτική αποχής πολλών  συναδέλφων τους, της υπόλοιπης Ελλάδας.
Θυμίζουμε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα λήγει 30 Νοεμβρίου 2016.
Και κάτι τελευταίο: Οι δικαιούχοι(και όχι το σύνολο των ωφελουμένων) του ΤΕΒΑ, στο νησί μας με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν πέρσι το Καλοκαίρι, είναι 2.372.
Οι δικαιούχοι (και όχι το σύνολο των ωφελουμένων) του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με πολύ αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια ως γνωστόν, από το ΤΕΒΑ και με τις γνωστές σε εμάς στον Δήμο και όχι στο σύνολο τους, όπως προείπα, μέχρι τώρα αιτήσεις, είναι  2470.
Τα συμπεράσματα στην κρίση των πολιτών, για την επιδεινούμενη κατ’ έτος, από το 2010 και μετά, φτωχοποίηση των Δημοτών μας, μιας και δεν έχω ούτε την διάθεση, αλλά ούτε και τον χρόνο να απαντώ πάλι, σε κομματικές επιθέσεις, επειδή τολμώ και λέγω την αλήθεια, την οποία και δεν φοβάμαι φυσικά να πω, απλά θεωρώ ότι χρειάζεται, επιτέλους, να προβληματιστεί και να συμπεράνει  και ο ίδιος ο πολίτης, για το που πάμε ως κοινωνία.