2.300.000€ για το νέο κολυμβητήριο Λέσβου στην περιοχή Θέρμων

2.300.000€ για το νέο κολυμβητήριο Λέσβου


Διαβεβαιώσεις ότι θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 του υπουργείου Αθλητισμού η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στην περιοχή Θέρμων με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ πήρε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Η προσπάθεια για τη χωροθέτηση νέου κολυμβητηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, χωρίς όμως ο δήμος να μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να εγγράψει από τον προϋπολογισμό του 800.000 ευρώ για το σκοπό αυτό , που όμως δεν ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Επίσης στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και η διαδικασία  να περάσει στη δικαιοδοσία του δήμου το οικόπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να κατατεθεί αίτηση έκδοσης άδειας δημιουργίας του κολυμβητηρίου.


Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός «ελπίζουμε να πάρει σάρκα και οστά η διαβεβαίωση του υφυπουργού προκειμένου η Λέσβος να αποκτήσει και πάλι ένα κολυμβητήριο».