19 μετανάστες κρύφτηκαν μέσα στο φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη για Πειραιά-800€ έδωσαν για να μπουν το φορτηγό

Μέσα σε φορτηγάκι των… ΕΛ.ΤΑ(!), εν αγνοία των υπευθύνων του Οργανισμού, κρύφτηκαν και ταξίδεψαν με πλοίο από τη Μυτιλήνη έως τον Πειραιά 19 Πακιστανοί παράτυποι μετανάστες!


Τους βρήκαν, στοιβαγμένους κάτω από σάκους αλληλογραφίας, στην καρότσα του οχήματος, στο γκαράζ του πλοίου, όταν το πλοίο  έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, άνδρες του Λιμεναρχείου σε έλεγχο που έκαναν.

Κατά την εξέτασή τους, οι αλλοδαποί που στερούνται οιουδήποτε εγγράφου, φέρονται να είπαν στους λιμενικούς ότι πλήρωσαν σε άγνωστο σ’ αυτούς διακινητή ποσά που έφθαναν τα 800 ευρώ για να βρουν καταφύγιο στο φορτηγάκι, που τους υπέδειξε!

Αυτός ο διακινητής-αν τα πράγματα έχουν έτσι- παραμένει για την έρευνα άγνωστο πρόσωπο αφού οι αλλοδαποί είπαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα περισσότερο γι αυτόν.

Οι άνδρες του Λιμενικού από την έρευνα που συνέχισαν πληροφορήθηκαν ότι το όχημα των ΕΛΤΑ φθάνει χωρίς την παρουσία οδηγού από Μυτιλήνη στον Πειραιά και εδώ το παραλαμβάνει άλλος οδηγός του Οργανισμού.

Τα κλειδιά παραμένουν στο τιμόνι στη διάρκεια του δρομολογίου. ΄Ετσι, μάλλον, ο διακινητής το εκμεταλλεύτηκε και… πρόσφερε το φορτηγάκι των ΕΛΤΑ στους αλλοδαπούς!

Μέχρι τώρα, αλλοδαποί από τα νησιά καταφέρνουν να επιβιβάζονται σε καρότσες φορτηγών η να ταξιδεύουν σε άλλες κρυψώνες των γκαράζ των πλοίων της γραμμής πληρώνοντας διακινητές.


Πηγή alphafreepress.gr