Στον Μολυβο σήμερα η Αegean Regatta

Με σύμμαχο το βόρειο άνεμο, τα σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta, το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, χτες έφτασαν στον Αγιο Ευστράτιο.


Το συγκεκριμένο νησί έγινε για πρώτη φορά σταθμός ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα και οι κάτοικοι υποδέχτηκαν με μεγάλη θέρμη τους περίπου 600 ιστιοπλόους από τα 67 σκάφη που ξεκίνησαν στη Ρεγκάτα του Αιγαίου και αναχώρησαν το πρωϊ της Τρίτης από τη Μύρινα της Λήμνου για τον Αγιο Ευστράτιο, όπου έφτασαν αρκετά γρήγορα καλύπτοντας τα 22 μίλια και έχοντας εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία για την 2η ιστιοδρομία είναι:

IRC

1)MATRAK II με κυβερνήτη τον Οrhan Ozdas
2)Courrier du Coeur με κυβερνήτη τον Andrey Arbuzov
3)St. Anna με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov

ORCi

1) ΕRYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο – Σταύρο Τσάβαλο
2) MAMMA AIUTO με κυβερνήτη το Θανάση Στεργιανό
3) HAKUNA MATATA με κυβερνήτη τον Κώστα Μουσουρούλη

ΟRC Club

1) KRAKEN με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη
2) IPSIPILI-AEGEAS YACHTING κυβερνήτη το Στάθη Σοφιτσή
3) MANOULI TOO με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη
Μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες, τα σκάφη που προηγούνται σε κάθε κατηγορία είναι:

IRC: Courrier du Coeur με κυβερνήτη τον Andrey Arbuzov

ORCi: ΕRYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο – Σταύρο
 Τσάβαλο

ΟRC Club: Dragon με κυβερνήτη τον Γιάννη Μυτακίδη

Το βράδυ της Τρίτης έγινε η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της δεύτερης ιστιοδρομίας, στην πλατεία του Δημαρχείου Αγ. Ευστρατίου και ακολούθησε μουσική βραδιά με τοπικά συγκροτήματα.

Το πρωϊ της Τετάρτης τα 67 σκάφη θα ανοίξουν πανιά για το τρίτο σκέλος του αγώνα, από τον Αγιο Ευστράτιο στο Μόλυβο της Λέσβου, απόστασης 62 ναυτικών μιλίων!

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta που γίνεται για 16η χρονιά, είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη φορά, αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό και στους κατοίκους του Αιγαίου. Χορηγοί είναι επίσης, το Porto Carras Grand Resort, η Setur Marina Mytilini και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.


Για περισσότερες πληροφορίες: