Επιστολή της Περιφερειάρχη για την κρισιμότητα λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος Αγιάσου της Λέσβου

Την κρισιμότητα λειτουργίας και ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος Αγιάσου της Λέσβου επεσήμανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με έγγραφό της προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.


Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Θέμα: Λειτουργία - Ενίσχυση Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου Λέσβου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
            Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου μας με το οποίο σας είχαμε ενημερώσει για τα έντονα φαινόμενα παραβατικότητας (κλοπών, διαρρήξεων κλπ) που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αγιάσου και ζητούσαμε την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου με στελεχικό δυναμικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά, σας διαβιβάζουμε την αριθ. 38/2016 Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου στην οποία αναφέρεται η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στη συνέχιση των φαινομένων παραβατικότητας. Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την έντονη ανησυχία, καθώς και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου με στελεχικό δυναμικό και σε κάθε περίπτωση τη διατήρηση και αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου.

            Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου για την επικείμενη αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Αστυνομίας προβλέπεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου, σας διαβιβάζουμε εκ νέου την αριθ. 90/02.12.2015 (σχετ. 4) σχετική Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, καθώς και την Α.Π. 2325/04.12.2015 επιστολή μας (σχετ. 3) για το ίδιο θέμα, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά την κρισιμότητα του συνόλου των αναφερομένων θεμάτων.


Με εκτίμηση

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ