Ανοιχτή συζήτηση για την παραλία της Σκάλας Ερεσού

Ανοιχτή  συζήτηση για την παραλία της Σκάλας Ερεσού


Στις 16 Αυγούστου 2016, μετά από πρόσκληση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα Ερεσού, παρουσία του δημάρχου, του γεωγραφικού αντιδημάρχου, του Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού και πλήθος δημοτών και φίλων, ανοιχτή συζήτηση για τον επανακαθορισμό του αιγιαλού στο δυτικό τμήμα της παραλίας.

Με πρόεδρο της συζήτησης τον κ. Βαγγέλη Μυρσινιά πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου και γραμματέα την κ. Ελευθερία Πιπερά δικηγόρο, έκαναν εισηγήσεις οι: κ. Σπύρος Πιπεράς Δημότης Ερεσού - πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων  «ο Θεόφραστος», κ. Μιχάλης Καρτέρης Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ Παπουτσής Μανώλης  Δικηγόρος - Μέλος της ΟΛΣΑ και κ. Κώστας Λουκίδης Πολιτικός Μηχανικός - Ελεγκτής Δόμησης.

Σημαντικές παρεμβάσεις στη συζήτηση έγιναν από την κ. Ελένη Μυτρίτσα, υπεύθυνη του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Λέσβου, τον δήμαρχο κ. Σπύρο Γαληνό, τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων  «ο Θεόφραστος» κ. Ιωσήφ Γαληνό.
Συμπερασματικά προέκυψε η ανάγκη λεπτομερούς εξέτασης του ζητήματος  στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Λέσβου (πρώην Κτηματική), καθώς και η σύσταση επιτροπής για το θέμα και τις εξελίξεις σχετικά με αυτό. Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους: του Τ.Σ. Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού, Επιμελητηρίου Λέσβου, Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, Σύλλογο των Απανταχού Ερεσίων «ο Θεόφραστος» και τους κ. Σπύρο Πιπερά και Κώστα Λουκίδη.


Ωστόσο, το σημαντικότερο συμπέρασμα της συνάντησης αυτής είναι η επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης της παραλίας ώστε η Ερεσός να αποκτήσει και πάλι την μαγευτική αμμουδιά της που πέρα από την αισθητική κρίνεται κατεπείγουσα για την προστασία και βιωσιμότητα ολόκληρης της περιοχής. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα σε προτεραιότητα.  Αναμένεται επικοινωνία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθότι η αποκατάσταση της παραλίας είναι στις αρμοδιότητές της.