Συνάντηση με τη διοικήτρια του Βοστανείου Νοσοκομείου είχε ο βουλευτής Γ. Πάλλης

Συνάντηση με τη  διοικήτρια του Βοστανείου Νοσοκομείου κ. Αννα Ζερβού είχε την Τρίτη 23/08 ο βουλευτής Γ.  Πάλλης.


Σε  αυτήν ο βουλευτής είχε την  δυνατότητα να ενημερωθεί για την πορεία της λειτουργίας  του νοσοκομείου υπό την νέα  διοίκηση καθώς και για τα ενδεχόμενα προβλήματα που  έχει.

Από το σύνολο των  θεμάτων που  συζητήθηκαν, ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι προχωράει με  γρήγορους ρυθμούς το έργο της ανακαίνισης  της παλαιάς πτέρυγας  και σύντομα το νησί μας  θα έχει ένα πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα  λύνονται μια σειρά από  θέματα που είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, όπως είναι  αυτό της υποχρηματοδοτησής  του, κάτι που δίνει τη δυνατότητα  στο νοσοκομείο να αρχίσει να  εκπληρώνει τις συσσωρευμένες  υποχρεώσεις του. Είναι  χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο το τελευταίο διάστημα  το Βοστάνειο πλήρωσε 3 εκατ. Ευρώ  σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Επιπλέον  διευθετήθηκε σε θετική  κατεύθυνση  το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας της νευροχειρουργικής κλινικής με την προκήρυξη δυο μονίμων θέσεων νευροχειρουργών ΕΣΥ, ενώ ο αναλογικός  μαστογράφος που απελευθερώθηκε μετά από την εγκατάσταση του νέου ψηφιακού, θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λήμνου, ενισχύοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο  το σύστημα υγείας του γειτονικού  μας νησιού.

Αναλυτική συζήτηση  έγινε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής η οποία ανέστειλε  προσωρινά τη λειτουργία της,  λόγω της αναρρωτικής άδειας της διευθύντριας της, μετά από σχετική εισήγηση της  ιατρικής υπηρεσίας του  νοσοκομείου.

Η διοικήτρια  ενημέρωσε τον Γ.  Πάλλη, ότι από πλευράς της νέας διοίκησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες  ενέργειες για την αντιμετώπιση  αυτού του προβλήματος. Έχει  προκηρυχθεί μια θέση μόνιμου  γιατρού ΕΣΥ που βρίσκεται στη  φάση της αξιολόγησης των υποψηφίων, έχει ζητηθεί  από την 2η ΥΠΕ  επικουρικός ιατρος και  έχει γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την  κάλυψη των εφημεριών της κλινικής απο ψυχιάτρους του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.
Και στην τελευταία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν ανταποκρίθηκε κανένας γιατρός,  με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει οδηγηθεί προσωρινά σε αδιέξοδο. Επιπλέον έχει ζητηθεί από την 2η ΥΠΕ η μετακίνηση ψυχιάτρου από άλλο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γ. Πάλλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να έχουμε μια αναλυτική συζήτηση με την νέα διοικήτρια του νοσοκομείου μας από την οποία συζήτηση προέκυψε ότι τα προβλήματα που όλα τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούσαν το Βοστάνειο, έχουν μπει σε τροχιά λύσης, ενώ σύντομα και με την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού μας, θα έχουν στην διάθεση τους ένα σύγχρονο νοσοκομείο, ικανό να καλύπτει με επάρκεια τις τοπικές ανάγκες.

Ειδικά με το θέμα που προέκυψε με την ψυχιατρική κλινική και την κλήση της διοικήτριας σε απολογία από τις δικαστικές αρχές, πρέπει να πούμε ότι είναι στενάχωρο τέτοιας φύσης προβλήματά που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της δημόσιας υγείας όλα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια και τα οποία μπορεί  να οξύνονται εξ’ αιτίας έκτακτων συνθηκών – όπως όλοι γνωρίζουν ότι έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση - να μην μπορούν να επιλυθούν και στο νησί μας με τον ίδιο τρόπο που επιλύονται και σε άλλες νησιωτικές περιοχές, δηλαδή με τη συμβολή άλλων κρατικών υπηρεσιών αλλά και με συμβολή των τοπικών ιατρικών συλλόγων .


Δεν μας προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι, όπως διαβάσαμε και σε τοπική εφημερίδα, η ΝΔ επέλεξε να επιτεθεί στη νέα διοίκηση του νοσοκομείου μας εξ’ αιτίας αυτού του έκτακτου γεγονότος. Είναι γνωστό σε όλους και σε όλες ποιοι είχαν την ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου όλα τα τελευταία χρόνια και άρα ποιοι έχουν την ευθύνη για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αυτό ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει»