Από Παππαδο…σε Παλαιοκηπο τελικά το κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

Μπορεί στα Λουτρά η μετεγκατάσταση και φιλοξενία ορισμένων ασυνόδευτων νεαρών αλλοδαπών να έγινε αποδεκτή,  όμως το ίδιο δεν συνέβη και στην περιοχή του Παπάδου.

Η είδηση ότι αναζητείται ακίνητο για να τους στεγάσει- που παρεμπιπτόντως βρέθηκε-  προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, η οποία ουσιαστικά διχάστηκε. (δείτε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ μας)

Προκειμένου να σφυγμομετρηθεί η επιθυμία των ντόπιων η Δημοτική Κοινότητα έπιασε να μαζεύει υπογραφές.

Η αλήθεια είναι, ότι ο αριθμός εκείνων που είχαν έντονες αντιρρήσεις δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητος, καθώς ξεπέρασε τους 700, την στιγμή που κατοικούν εκεί περίπου 1200 άτομα.

Από την άλλη, εκείνοι που ήλπιζαν ότι η παρουσία των 15-20 εφήβων, που θα κυκλοφορούν υπό την διακριτική εποπτεία αρμοδίων υπαλλήλων, θα βοηθήσει ορισμένους ντόπιους να βρουν δουλειά, καθότι θα προτιμηθούν άνεργοι από το χωριό, για να εργαστούν ως σεκιούριτι, συνοδοί, μάγειρες, καθαριστές κλπ. Επίσης είναι και κάποιοι  μαγαζάτορες- έμποροι, που πιστεύουν ότι θα κινηθεί λίγο η κατάσταση και θα κάνουν σεφτέ και ταμείο.

Από την  συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου ελήφθη απόφαση αρνητική κατά πλειοψηφία, η οποία και κοινοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Οι κάτοικοι δεν ήθελαν επουδενί να δημιουργηθεί τέτοιο κύτταρο στο χωριό και προς το παρόν η επιθυμίας τους φαίνεται να γίνεται σεβαστή.

Μετά από την αντίδραση των Παπαδιανών, ως εναλλακτική φαίνεται ότι είναι η λύση ενός άλλου γειτονικού χωριού, του Παλαιόκηπου.

Άγνωστο πώς θα εξελιχθούν εκεί τα πράγματα, όμως στον Παπάδο οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή και δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ετήσιας «φιλοξενίας».


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης