Αγορά κινητής ιατρικής μονάδας, θερμικής κάμερας και καταδυτικών στολών για το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό Σώμα

Αγορά κινητής ιατρικής μονάδας, θερμικής κάμερας και καταδυτικών στολών για το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό Σώμα


Στην αποδοχή της επιχορήγησης 375 χιλιάδων ευρώ από την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου στην τελευταία συνεδρίασή του, με σκοπό την αγορά υγειονομικού εξοπλισμού που θα δοθεί στο ΕΚΑΒ και στο Λιμενικό Σώμα για την ενίσχυση του έργου τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση του Γ. Σπανέλλη, Γενικού Διευθ. Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών, θα αγοραστούν με τα χρήματα αυτά μία κινητή ιατρική μονάδα, μία θερμική κάμερα και δύο καταδυτικές στολές.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Στρ. Κόρακας, Αγλ. Κυρίτση και Στρ. Παυλής, επισήμαναν μεταξύ άλλων, ότι πριν αγοραστεί ο εξοπλισμός και διατεθεί  στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και του Λιμεναρχείου, θα πρέπει να δοθούν δεσμεύσεις από την πλευρά των εν λόγω υπηρεσιών, ότι υπάρχει δυνατότητα και εξειδικευμένο προσωπικό που θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα εργαλεία.

«Δεν είναι σωστό, τόνισαν, να αγοράζονται μηχανήματα και οχήματα, τα οποία αντί να αξιοποιούνται προς όφελος των νησιωτών, να σαπίζουν στις αποθήκες». 


Πηγή Δημοκράτης Μυτιλήνης