Κατεδαφίζονται τα ετοιμόρροπα κτήρια από τον Δήμο Λέσβου- Δημιουργούνται στην θέση τους μικρά συνοικιακά πάρκινγκ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ


-«Θα δημιουργήσουμε νέους, μικρούς χώρους στάθμευσης σε οικόπεδα της πόλης και των χωριών όπου γκρεμίζουμε εγκαταλελειμμένα κτίσματα ετών», δηλώνει ο Δήμαρχος

Ένα ακόμη ετοιμόρροπο, παλιό σπίτι, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην περιοχή του Αγίου Συμεών γκρεμίστηκε χθες από τον Δήμο, στο πλαίσιο της εργολαβίας για την κατεδάφιση επικίνδυνων κτισμάτων που ανατέθηκε στις αρχές της χρονιάς. Η αρχή αυτών των παρεμβάσεων είχε γίνει την άνοιξη από τα χωριά του Ευεργέτουλα όπου είχαν χαρακτηριστεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπα από την Πολεοδομία 4 παλιά σπίτια, ενώ τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους παρέμεναν άγνωστα. Ίδια ακριβώς ήταν η περίπτωση λίγα μέτρα πιο κάτω από την εκκλησία του Αγίου Συμεών, όπου τα συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν το παλιό κτίσμα και καθάρισαν το οικόπεδο προκειμένου να αξιοποιηθεί.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός,«στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν μικρά συνοικιακά πάρκινγκ σε οικόπεδα που ήταν εγκαταλελειμμένα και οι ιδιοκτήτες τους είναι άγνωστοι. Με την κατεδάφιση των επικίνδυνων κτισμάτων πετυχαίνουμε αφενός την αποκατάσταση της δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής και αφετέρου την αξιοποίηση αυτών των οικοπέδων για την δημιουργία χώρων στάθμευσης. Η ανταπόκριση των πολιτών είναι ιδιαίτερα θετική σ’ αυτή την πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί και το 2017».

Η Δημοτική Αρχή πήρε πέρυσι το καλοκαίρι στα χέρια της την λίστα με τα ετοιμόρροπα κτίρια, τα οποία κατεγράφησαν στην Μυτιλήνη και στα χωριά από τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Από τον έλεγχο εντοπίστηκαν 250 περίπου εγκαταλελειμμένα κτίρια σε όλο το νησί, εκ των οποίων μάλιστα τα 30 χαρακτηρίστηκαν ως επικινδύνως ετοιμόρροπα.

100.000 ευρώ στον προϋπολογισμό

Το πρώτο ποσό που ενέταξε ο Δήμος στον προϋπολογισμό του 2016 για εργασίες κατεδάφισης ήταν 60.000 ευρώ, ενώ θα διατεθούν ακόμη 100.000 ευρώ την επόμενη χρονιά. Η εταιρεία που υπέγραψε σύμβαση με τον Δήμο μετά την διεξαγωγή του διαγωνισμού ξεκίνησε τις εργασίες από το Ίππειος, την Συκούντα και τον Ασώματο, όπου σύμφωνα με την καταγραφή, υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμό διερχόμενων από την κατάρρευση των ετοιμόρροπων κτισμάτων. Ακολούθησαν παρεμβάσεις στην Συκαμιά και την Αγιάσο, ενώ χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην περιοχή του Αγίου Συμεών, όπου υπάρχουν κι άλλα επικίνδυνα κτίσματα.

Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ Ν.Β.