Εξιχνιάστηκαν ακόμη 7 κλοπές από 40χρονη σε οικίες στην Μυτιλήνη- Τα κλοπιμαία αγγίζουν το ποσό των 40.000



Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας είχε σχηματιστεί δικογραφία, για διάπραξη σωρείας άλλων κλοπών, σε οικίες στην ίδια περιοχή

Η λεία της, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ

Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται τρία (3) ακόμη άτομα, που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης, συστηματικής αστυνομικής έρευνας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εξιχνιάστηκαν, χθες (26-08-2016) το απόγευμα, επτά (7) ακόμη περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, στη Μυτιλήνη.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας, είχε σχηματιστεί, προχθές (25-08-2016), δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τη διάπραξη σωρείας άλλων κλοπών, σε οικίες στην ίδια περιοχή (Σχετ. το από 26-08-2016 ΔελτίοΤύπου).

Στις ίδιες υποθέσεις, εμπλέκονται τρεις (3) ακόμη ημεδαποί, ηλικίας 55, 53 και 39 ετών, ιδιοκτήτες δύο κοσμηματοπωλείων στη Λέσβο, που κατηγορούνται-κατά περίπτωση- για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι η 40χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2012 έως και τον Αύγουστο του 2016, διέπραξε επτά (7) ακόμη κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες στην πόλη της Μυτιλήνης, από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας άνω των 40.000 ευρώ.

Όπως διακριβώθηκε από την περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων, η 40χρονη διέθεσε προς πώληση τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, στα κοσμηματοπωλεία των τριών προαναφερόμενων ημεδαπών.


Η προανάκριση συνεχίζεται  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σε βάρος των εμπλεκομένων, σχηματίστηκε συμπληρωματική  δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.