Στον εισαγγελέα ο 50χρονος για τα 17κιλα ηρωίνης στην Μυτιλήνη - Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ θα κέρδιζαν οι προμηθευτές

Στον εισαγγελέα οδηγείται εκ νέου σήμερα ο 50χρονος που συνελλήφθη από το προσωπικό του τελωνείου Μυτιλήνης να επιχειρεί να περάσει από την Τουρκία στη χώρα μας δια μέσου Μυτιλήνης 17 κιλά λευκού θανάτου.


Ο 50χρονος κάτοικος Αθηνών,  που να θυμίσουμε είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι χρήστης και ότι εντολέας από τον Πειραιά του ζήτησε έναντι αμοιβής να μεταφέρει το αυτοκίνητο στη Σμύρνη, και να το επιστρέψει με τη λευκή σκόνη στον Πειραιά. Την καθαρή ηρωίνη που αν διατίθετο στην αγορά οι προμηθευτές θα κέρδιζαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, εντόπισε ο Άλεξ, ο σκύλος ανιχνευτής που διαθέτει το τελωνείο και είναι εκπαιδευμένος για αυτή τη δουλειά.

Εν τω μεταξύ σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται τα Τελωνεία όλης της χώρας, μετά τον εντοπισμό  των 17 κιλών ηρωίνης με τις τελωνειακές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να αποτρέψουν την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και από άλλες εισόδους της χώρας.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ