358 μετανάστες έφτασαν στην Μυτιλήνη μόνο την τελευταία εβδομάδα-4.679 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες

Σημαντικά αυξημένες είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο την τελευταία εβδομάδα. 

Συγκεκριμένα, από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 22 Αυγούστου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα, 29 Αυγούστου, το πρωί, στη Λέσβο καταγράφηκε πέρασμα 358 ατόμων. Την αντίστοιχη περίοδο στη Χίο πέρασαν 78, ενώ στη Σάμο μόλις επτά.

Με αυτές τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, οι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο έχουν φτάσει τους 4.679, ενώ στη Χίο παραμένουν 3.221 άτομα και στη Σάμο 1.020. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένουν 8.920 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σήμερα, Δευτέρα, τα χαράματα και έως πριν από λίγο σε τρεις επιχειρήσεις στη Λέσβο μέχρι στιγμής, διασώθηκαν άλλοι 175 πρόσφυγες και μετανάστες. Στην πρώτη, ανοικτά της Αγριλιάς νότια της Μυτιλήνης, περισυνελέγησαν 44 άτομα, στη δεύτερη, ανοικτά του λιμανιού της Μυτιλήνης, 57 άτομα και πριν από λίγο ανοικτά επίσης του λιμανιού της Μυτιλήνης περισυνελέγησαν 75 περίπου άτομα, τα οποία αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να οδηγηθούν στο χοτ σποτ της Μόριας και να καταγραφούν.

Επίσης σήμερα κι έως στιγμής, δύο επιχειρήσεις διάσωσης 99 ατόμων πραγματοποιήθηκαν στη Χίο από το Λιμενικό Σώμα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην θαλάσσια περιοχή των Νενήτων και τα ξημερώματα, κοντά στο λιμάνι της Χίου. Στην πρώτη περίπτωση διασώθηκαν 45 άτομα και στη δεύτερη 44.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ