Η Μαγεία του Μολύβου…ένα όραμα για την Ευρώπη!- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Μπορεί σε πολλά μέρη του κόσμου να υψώνονται τείχη, όμως στον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου, στο νησί της Λέσβου που τόσο δοκιμάστηκε αυτή την χρονιά δημιουργούνται γέφυρες.


Την εβδομάδα που μας πέρασε, από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με τίτλο “Σταυροδρόμια | Crossroads” στο οποίο πήραν μέρος διακεκριμένοι καλλιτέχνες από πολλά μέρη του κόσμου συγκινώντας με τις ερμηνείες τους το κοινό και στέλνοντας μέσα από την μουσική τους σύμπραξη ένα συμβολικό μήνυμα αρμονική συνύπαρξης των ανθρώπων.

Οι ακροατές που γέμισαν το κάστρο αλλά και οι επισκέπτες του Μολύβου σε διάφορες γωνιές του οικισμού είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά σημαντικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας κλασικής σκηνής, μεταξύ των οποίων των πιανίστα Λαρς Φογκτ, και να γίνουν μέρος μίας μοναδικής εμπειρίας.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι  του καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ταγκεσπήγκελ, μία από τις κυριότερες εφημερίδες της Γερμανίας έχει ως  τίτλο στο άρθρο της για το Φεστιβάλ που δημοσιεύθηκε εχθες 21.8.16 :“ Η Μαγεία του Μολύβου. Ένα όραμα για την Ευρώπη: Πως ένα νεοσύστατο φεστιβάλ μουσικής δωματίου αλλάζει την φήμη του ελληνικού νησιού της Λέσβου, γνωστού για το προσφυγικό” και συνεχίζει

“Οι γεμάτες μουσική μέρες του Μολύβου αφήνουν να φανεί ένα όραμα για την Ευρώπη: νεανική, δυναμική, με παιχνιδιάρικη διάθεση και σοβαρότητα ταυτόχρονα, έχοντας επίγνωση της παράδοσης.”

Κατά την λήξη του Φεστιβάλ η οργανωτική ομάδα ευχαρίστησε το κοινό, τους μουσικούς, τους τεχνικούς, τους εθελοντές, αλλά και τους φορείς και χορηγούς για την βοήθεια τους και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι!

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου θα πραγματοποιηθεί 16-19 Αυγούστου 2017.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ευχαριστεί την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την ευγενική της υποστήριξη. Επίσης τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου “The Other Aegean” και τον Δήμο Λέσβου-Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας για την πολύτιμη συνεργασία τους.