233 Γάλοι τουρίστες στην Πέτρα με κρουαζιεροπλοιο

Ένα κρουαζιερόπλοιο με 233 Γάλλους τουρίστες έδεσε την Δευτέρα το πρωί στην πύλη εισόδου Πέτρας.


Οι επισκέπτες από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στο νησί μας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τόπο μας, ενώ διοργανώθηκαν δύο εκδρομές σε Μήθυμνα Σίγρι Απολιθωμένο δάσος, καθώς και Μήθυμνα Μονή Λειμώνος.    

Εντύπωση προκάλεσε και το ζωηρό ενδιαφέρον των Γάλλων επισκεπτών, για την σημερινή κατάσταση και το προσφυγικό.

Όπως ανέφερε ο τουριστικός πράκτορας Ηλ. Πίκουλος, το ίδιο κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί και αύριο την Πέτρα, με Γάλλους πάλι τουρίστες που θα επιβιβαστούν από τον Πειραιά, με προορισμό τη Λέσβο και εν συνεχεία τη Σύρο.

Ένα από τα μελανά σημεία της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου ήταν η απουσία ταξί στην πύλη εισόδου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες που ήθελαν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδρομές, ενώ εκφράστηκε η επιθυμία να οργανωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες υποδοχής.

Ο φορέας τουρισμού Μολύβου ήταν εκεί, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό με όλες τις χρηστικές πληροφορίες.

Η πύλη εισόδου που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του '14, δεν λειτούργησε ακόμα με οργανωμένη σταθερή γραμμή, λόγω δυσκολιών κυρίως στα απέναντι λιμάνια της  Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Γιάννης Σαμιώτης,  αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε ότι η πύλη εγκαινιάστηκε χωρίς να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να λειτουργεί πλήρως και ολοκληρωμένα. Το επόμενο διάστημα, θα απευθυνθούν στο δημοτικό λιμενικό ταμείο, αλλά και όπου χρειάζεται, για την ουσιαστική ενεργοποίησή της.


Πηγη Εφημερίδα Δημοκράτης