Προβλήματα συνεχεία για το Νησος Ροδος-Ξανά ταλαιπωρία για 2.014 επιβάτες (pics)

Τεράστια ταλαιπωρία περίμενε τους 2.014 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος», το οποίο παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα στη μία από τις δύο κύριες μηχανές του.


Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά με 2014 επιβάτες, 372 ΙΧ οχήματα και 91 δίκυκλα, κατέπλευσε περίπου στις 11.00 το βράδυ στο λιμάνι της Πάρου, προκειμένου να γίνει επιδιόρθωση της βλάβης και αφού ελέγχθηκε από τον παρακολουθούνται νηογνώμονα αναχώρησε στη συνέχεια για τον προορισμό του. Το "Νήσος Ρόδος" πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Πάτμος - Αγ. Κήρυκος – Βαθύ – Χίος – Μυτιλήνη - Λήμνος και Καβάλα.

Τελικά χρειάστηκε να δείξει το ρολόι 1:30 τα ξημερώματα προκειμένου το πλοίο να καταφέρει να ξεκινήσει εκ νέου το ταξίδι του, μόνο που ως τελικός προορισμός ανακοινώθηκε το Βαθύ Σάμου και όχι το λιμάνι της Καβάλας.

Σύμφωνα με καταγγελίες από επιβάτες του πλοίου, στην Πάρο έπρεπε να έχει φτάσει στις 18:30, γεγονός που προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των ανθρώπων που ταξιδεύουν και έχουν πληρώσει καταλύματα, χάνοντας μία ημέρα από τις πολύτιμες διακοπές τους.

Όπως καταγγέλλουν οι επιβάτες, τους προμήθευσαν μόνο με ένα μπουκαλάκι νερό στον καθένα. Όπως είπαν οι ίδιοι επιβάτες, ενημερώθηκαν από το πλήρωμα ότι ανταλλακτικό για τη μηχανή μεταφέρθηκε στην Πάρο με ελικόπτερο, ώστε η καθυστέρηση για την επιδιόρθωση της βλάβης να μην κρατήσει περισσότερο από μισή ώρα.

Στην Πάρο τελικά αποβιβάστηκαν 867 επιβάτες, 97 ΙΧ οχήματα, 32 δίκυκλα και 2 φορτηγά ενώ τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα υποστούν όσοι ταξιδεύουν με προορισμό τη Λήμνο και την Καβάλα καθώς αναμένεται να φτάσουν εκεί την Τετάρτη(!) μιας και το πλοίο σταμάτησε το ταξίδι του στη Σάμο. Όπως έγινε γνωστό από την ακτοπλοϊκή εταιρεία οι τελευταίοι δύο προορισμοί θα εξυπηρετηθούν την Τετάρτη από το πλοίο Αριάδνη.

Στο μεταξύ καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού με δεδομένη την κούραση, τα νεύρα των επιβατών ήταν στα όριά τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαρκώς εντάσεις και διαπληκτισμοί με τους ανθρώπους του πλοίου.

Ένα δείγμα της κατάστασης που επικρατούσε ήταν όταν ανακοινώθηκε ότι όσοι βρίσκονται στο πλοίο θα φάνε δωρεάν, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές από εκατοντάδες κόσμου για ένα πιάτο μακαρονάδα, που όμως λόγω ελλείψεων του πλοίου, δίνονταν σε... πλαστικά τάπερ και σε μερικές περιπτώσεις χωρίς τη συνοδεία πιρουνιών!

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο από κόσμο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά, ζητώντας αποζημίωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Μετά από καταμέτρηση από το λιμενικό, αλλά και όσα έλεγαν οι υπεύθυνοι του πλοίου τα άτομα που επέβαιναν ήταν οριακά στον επιτρεπόμενο αριθμό. Η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα δώσει ως αποζημίωση ένα ολόκληρο εισιτήριο σε όσους ταλαιπωρήθηκαν.
Σημειώνεται, ότι βλάβη είχε εμφανίσει το ίδιο πλοίο, στην αριστερή κύρια μηχανή του και στις 23 Ιουλίου. Τότε, είχε ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Αφού η βλάβη είχε αποκατασταθεί είχε δοθεί άδεια απόπλου.


Πηγή: protothema.gr