Πάνω από 200 ποδήλατα στην φετινή επιτυχημένη 9η ποδηλατάδα της Γέρας Λέσβου

Το Σάββατο 30/7/2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η κατά σειρά ποδηλατάδα στα χωριά της Γέρας που έχει καθιερωθεί πλέον είναι η μαζικότερη ποδηλατοβόλτα του νησιού ενω συγκεντρώνει και πλήθος ποδηλάτων κάθε χρόνο.


Έτσι και φέτος πάνω από 200 ποδήλατα μαζεύτηκαν στις 18:00 το απόγευμα στο γήπεδο Περάματος. Η διοργανώτρια επιτροπή, ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, πριν την εκκίνηση, βράβευσε τον Steffen Streich για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις παγκόσμιες διακρίσεις του. Τον Δημήτρη Πατούνη για την καινοτομία του στην κατασκευή χειροποίητου ηλεκτρικού ποδηλάτου. Τον Ιγνάτη Λασκαρίδη, Πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου καθως και τους Ιουλία Αγιαμαρνιώτη και Τίτο Χατζέλη του Lesvos Ride, για την συμβολή τους στη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και την προβολή του τόπου μας.

Είδαμε ποδήλατα όλων των ειδών, από κούρσες, mountain, cargo, 29άρια, ηλεκτρικά, παιδικά, full suspension, 27,5'', hardtail, από σκουριασμένα μέχρι πανάκριβα, ολοκαίνουρια μέχρι αντίκες, fat bike, city bikes... ήταν όλα και όλοι εκεί! Παρέες, χαμόγελα, φωτογραφίες, γνωριμίες, συζητήσεις, δοκιμές, τεστ, παρουσιάσεις ... μέχρι να ξεκινήσει η βόλτα...

Η Ποδηλατάδα εκίνησε από το Πέραμα και ακολούθησε αρχικά την ακτογραμμή της Ευρειακής, μετά για 2,5χλμ διασχίσαμε έναν εκπληκτικό χωματόδρομο με καταπράσινους ελαιώνες και δροσερά περιβόλια και φτάσαμε στον Παλαιόκηπο. Από κει άσφαλτος μέχρι τον Παπάδο και μετά προς Μάρμαρο και πάλι παραλιακά στο Πέραμα. Περίπου μια ώρα χρειάστηκαν οι περισσότεροι ποδηλάτες για τα 20 χιλιόμετρα της εύκολης διαδρομής φτιαγμένη για να μπορούν όλοι να την ολοκληρώσουν.

Ο Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας έδειξε την εμπειρία του στη διοργάνωση της ποδηλατάδας, έχοντας την εμπειρία της 9ης φοράς.

Μια διαδρομή σε όμορφα ξεχωριστά τοπία και φωτογραφίες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας μέχρι του χρόνου στη 10η επετειακή διοργάνωση της Ποδηλατάδας Γέρας...

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες απο την εκδήλωση.