Προσκυνηματική επίσκεψη και Θεία Λειτουργία στην Παναγιά την Κρυφτή #08/08

Προσκυνηματική επίσκεψη και Θεία Λειτουργία στην Παναγιά την Κρυφτή


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 10η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016, για δέκατη συνεχή χρονιά, προσκυνηματική επίσκεψη με Θεία Λειτουργία στο γραφικό ξωκλήσι της Παναγιάς της Κρυφτής που βρίσκεται στις απόκρημνες ακτές της περιφέρειας Πλωμαρίου μετά τη Μελίντα, 5 ναυτικά μίλια δυτικά του Πλωμαρίου. Ανήκει στο Δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου και χαρακτηρίζεται δε ως θρησκευτικό, φυσικό και γεωλογικό μνημείο.

Το ξωκλήσι αυτό είναι κρυμμένο όλο στην ευρύχωρη σπηλιά ενός βράχου. Σύμφωνα με την παράδοση υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ύπαρξη του εδώ μέσα στο βράχο. Γιορτάζεται την επόμενη ημέρα της Κυριακής του Θωμά (το Πάσχα). Ακολουθεί μεγάλο λαϊκό πανηγύρι ολοήμερο στη Μελίντα και στο Παλαιοχώρι με παραδοσιακή μουσική, χορούς, τραγούδια και αλογοδρομίες.
Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γλέντι στην παραλιακή ταβέρνα "Διαμάντι" της πανέμορφης Μελίντας με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική


Η μετάβαση θα γίνει ακτοπλοϊκώς με το παραδοσιακό καραβόσκαρο «Ασπασία» με αναχώρηση τη Δευτέρα το πρωί στις 8.30πμ από το λιμάνι Πλωμαρίου και από τη Μελίντα στις 9.30πμ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977396826, προκειμένου να διασφαλιστεί ο καλύτερος τρόπος μετάβασης μας .