Περιπλους της Λέσβου με κανό για να αναδείξει την προσπάθεια που κάνει «το χαμόγελο του παιδιού» (pics,vid)

Τον περίπλου της Λέσβου της Χίου και της Σάμου αποφάσισε να κάνει ένας αθλητής για να αναδείξει την προσπάθεια που κάνει «το χαμόγελο του παιδιού» να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. 


Ο Νίκος Αθανασόπουλος, γυμναστής ατόμων με ειδικές ανάγκες και για λίγο διάστημα αθλητής του κανόε καγιάκ,  ξεκίνησε σήμερα από τη Μυτιλήνη , συμβολικά από το άγαλμα της ελευθερίας , και  με το κανό του σε 4-5 μέρες, θα κάνει τον  περίπλου της Λέσβου πιάνοντας λιμάνι σε Πλωμάρι, Σιγρι , Μόλυβο και ξανά Μυτιλήνη.

Αν και το αρχικό του σχέδιο ήταν να διασχίσει το Αιγαίο από Αλεξανδρούπολη μέχρι Καστελόριζο, εντούτοις κανόνες ναυσιπλοΐας δεν του το επέτρεψαν και έτσι αποφάσισε να κάνει τον περίπλου νησιών που δέχθηκαν τη μεγαλύτερη προσφυγική μετακίνηση ανάμεσά τους και πολλά παιδιά που όπως λέει ο ίδιος «δε θα χαμογελάσουν ξανά. Για όλα αυτά τα παιδιά, για τα δικαιώματά τους, για την προσπάθεια τους, για τα όνειρα τους, για την προσπάθεια που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού  θα κάνω την δική μου προσπάθεια κωπηλατώντας την περίμετρο των συγκεκριμένων νησιών.».



Βίντεο ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ