Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με επίκεντρο τη Μυτιλήνη από την Pernod Ricard

H Pernod Ricard Hellas είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες οίνου και αλκοολούχων  ποτών με μακρά παρουσία στην Ελλάδα και με τοπική παραγωγή στο αποστακτήριό της  στη Μυτιλήνη.


Κύριος στόχος της είναι η παροχή προϊόντων υψηλής και σταθερής ποιότητας στους πελάτες και στους καταναλωτές της, με σεβασμό στις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας, στην εθνική και διεθνή νομοθεσία και στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Με τις δράσεις που αναλαμβάνει στο εργοστάσιό της στη Μυτιλήνη, η Pernod Ricard Hellas επιβεβαιώνει την κεντρική θέση που έχουν στη στρατηγική της εταιρείας και στο πλαίσιο της δέσμευσής της στους στόχους του Environmental Roadmap 2020 της Pernod Ricard, η προστασία του περιβάλλοντος και οι δράσεις που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων, για μια πραγματική βιώσιμη ανάπτυξη των εταιρειών και των κοινωνιών.

Για τη χρονιά που πέρασε, αξίζει να αναφέρουμε την υλοποίηση των παρακάτω δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο αποστακτήριο της εταιρείας, στη Μυτιλήνη:

Ανακυκλώθηκαν σε ποσοστό 100% τα στερεά απόβλητα (χαρτιά, χαρτόνια, πλαστικά και μέταλλα συσκευασιών, υαλόθραυσμα) μέσω της συμμετοχής σε ολοκληρωμένα προγράμματα συλλογής, ανακύκλωσης και συνεργασίας με τους κατάλληλα αδειοδοτημένους φορείς
Αντικαταστάθηκαν οι απλοί φωτιστικοί λαμπτήρες με νέου τύπου LED
Επανασχεδιάστηκαν με οικολογική σχεδίαση (ECO Design) οι συσκευασίες σε όλα τα νέα προϊόντα της εταιρείας με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων και τη μεγαλύτερη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών
Εθελοντικός καθαρισμός ακτών στα νότια προάστια της πόλης της Μυτιλήνης (πύργος Γιαννέλλη έως παραλία Κάτια) μέσω συμμετοχής σε προγράμματα εθελοντισμού της Pernod Ricard σε όλο τον κόσμο.
Με τις παραπάνω πρωτοβουλίες η Pernod Ricard Hellas και οι εργαζόμενοί της στοχεύουν να ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας, και να ευαισθητοποιήσουν τους πελάτες, τους καταναλωτές και την τοπική κοινωνία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης

Σχετικά με την Pernod Ricard

Η Pernod Ricard είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία οίνου και αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως με ενοποιημένες πωλήσεις 8.558 εκατομμυρίων το 2014/15. Ο Όμιλος, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1975 από τη συγχώνευση των Ricard και Pernod, έχει αναπτυχθεί τόσο οργανικά όσο και με τις εξαγορές των: Seagram (2001), Allied Domecq (2005) και Vin & Sprit (2008).

Η Pernod Ricard έχει στο πορτφόλιό της τις πιο περίβλεπτες μάρκες του χώρου: την Absolut Vodka, το παστίς Ricard, το ουίσκιBallantine's, Chivas Regal, Royal Salute, Glenlivet Scotch whiskey και Jameson Irish whiskey, το κονιάκ Martell, το ρούμι Havana Club, το τζιν Beefeater, τα λικέρ Kahlua και Malibu, τις σαμπάνιεςMumm και Perrier- Jouet, καθώς και τα κρασιά Jacob's Creek, Brancott Estate, Campo Viejo,Graffigna και Kenwood. Η Pernod Ricard απασχολεί περίπου 18.000 άτομα και λειτουργεί μέσω ενός δικτύου με 6 "Εταιρικές Μάρκες" και 85 "Επιχειρήσεις Αγοράς " που έχουν ιδρυθεί σε κάθε σημαντική αγορά. Η Pernod Ricard είναι σταθερά προσηλωμένη σε μια βιώσιμη πολιτική ανάπτυξης και ενθαρρύνει την υπεύθυνη κατανάλωση. Η στρατηγική και φιλοδοξία της Pernod Ricard βασίζεται σε τρεις κεντρικές αξίες που καθοδηγούν την επέκταση της εταιρείας: το επιχειρηματικό πνεύμα, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και μια ισχυρή αίσθηση ηθικής.


Η Pernod Ricard είναι εισηγμένη στην ασφαλιστική αγορά του Παρισίου, Euronext (Ticker: RI Κωδικός ISIN: FR0000120693) και αποτελεί μέρος του δείκτη CAC 40.