Αυτοί είναι οι νέοι χώροι parking για ΑΜΕΑ και μοτοσικλέτες στην Μυτιλήνη

ΝΕΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ PARKING ΔΙΤΡΟΧΩΝ (ΜΗΧΑΝΑΚΙΩΝ). 
   
    
Η εξουσιοδοτημένη Επιτροπή Εργασίας για την εξεύρεση, καταγραφή και οριοθέτηση των νέων χώρων parking μηχονοκίνητων δικύκλων στο κέντρο της πόλης, απαρτιζόμενη από τους Γιάννη Τσεκούρα (Πρόεδρο), Πάνο Πίτσιο, Νίκο Καρασάββα, Θεόδωρο Στεργίου, Μαρία Χρήστου και Παναγιώτη Γιανούλο, αφού επί αρκετές ημέρες προέβη σε επιτόπιες αυτοψίες, διαβουλεύσεις και συζητήσεις με περιοίκους – καταστηματάρχες, απεφάνθη τα ακόλουθα:

Πέραν των υφιστάμενων χώρων parking δικύκλων που διατηρούνται ακέραιοι, δημιουργούνται και οι εξής νέες θέσεις, μαζί με ορισμένες νέες θέσεις αυτοκινήτων ΑΜΕΑ:     

Στην Προκυμαία Μυτιλήνης επί της Κουντουριώτη, οι θέσεις parking δικύκλων επεκτείνονται από το σημείο έναντι Café – Bar “Garage” έως το σημείο έναντι Café – Bar “Hot Spot” (από την πλευρά της θάλασσας). Στη συνέχεια δύο θέσεις parking αυτοκινήτων μετατρέπονται σε θέσεις parking αυτοκινήτων AMEA (απέναντι από Επιμελητήριο και Εφορεία). 

Μπροστά ακριβώς από την Πλατεία Σαπφούς και πίσω από τη στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ (χώρος για δύο λεωφορεία), η υφιστάμενη εσοχή μετατρέπεται σε parking αποκλειστικά δικύκλων. 

Επί της οδού Αρχιπελάγους και ακριβώς μπροστά από το κατάστημα “Public” (και από τις δύο πλευρές), δημιουργούνται αποκλειστικά θέσεις parking δικύκλων. Η εσοχή που ακολουθεί (έναντι εστιατορίου “DAMAS”), διατίθεται για parking αποκλειστικά δικύκλων και ενός αυτοκινήτου AMEA (δε διαγώνια διάταξη).   

Επί της οδού Βουρνάζων και ακριβώς απέναντι από το Ταχυδρομείο, δίνονται 10 θέσεις parking δικύκλων και μία θέση parking αυτοκινήτου ΑΜΕΑ.

Επί της οδού Σμύρνης (δεξιά της κυκλοφοριακής ροής) και σε όλο το μήκος της,  δημιουργούνται αποκλειστικά θέσεις parking δικύκλων και μία θέση parking αυτοκινήτου ΑΜΕΑ.

Επί της οδού Αγίας Ειρήνης (αρχή και δεξιά), δημιουργούνται περί τις 15 θέσεις parking αποκλειστικά δικύκλων.

Η υφιστάμενη εσοχή επί της Οδυσσέα Ελύτη, μεταξύ Σμύρνης και Ναυμάχου Παπανικολή (ο χώρος μεταξύ του καταστήματος “Μασούτης” και του Δημαρχείου), μετατρέπεται σε parking αποκλειστικά δικύκλων. Ακριβώς απέναντι στην πιάτσα των αγοραίων ταξί, δίνεται μία θέση parking αυτοκινήτου ΑΜΕΑ.

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή: «Με τη δημιουργία των νέων ειδικών χώρων parking δικύκλων πέραν των υφισταμένων, όλοι οι δικυκλιστές, θα πρέπει να “διδαχθούμε” ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε με το μηχανάκι ακριβώς απ’ έξω από τον προορισμό μας. Πρέπει όλοι, με πρώτον εμένα, να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά, να δεχθούμε να απολέσουμε ένα μέρος της βολής μας, να παρκάρουμε στους οριοθετημένους με σαφείς πινακίδες χώρους parking δικύκλων και να περπατούμε λίγο περισσότερο απ’ ότι μέχρι σήμερα. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε την όχληση στην πόλη μας, θα βελτιώσουμε την εικόνα της και ταυτόχρονα θα “ανεβάσουμε” την ποιότητα ζωής μας, που θα βασίζεται στο σεβασμό των συνανθρώπων μας».  

Ο Πρόεδρος Μυτιλήνης,                                              
  

   Πάνος Μιχ. Πίτσιος