Παναγιώτης Μάργαρης: O μάγος της κιθάρας αποκαλύπτεται στο LesvosPost…πριν έρθει στην Λέσβο!

Tον αποκαλούν  "ο μάγος της κιθάρας" και δεν έχουν άδικο...


Ο Παναγιώτης Μάργαρης είναι από τους πιο διάσημους κιθαρίστες στην Ελλάδα και κάθε φορά που παίζει όποιοι τον ακούν νιώθουν αμέσως το πάθος και την αγάπη που έχει για τη μουσική...

Με αφορμή τις δυο μεγάλες συναυλίες στο Κάστρο Μυτιλήνης και στο Θεατράκι Δημαρχείου Μολύβου στις 22/07 και 23/07, ο Παναγιώτης Μάργαρης, μιλά στο LesvosPost.com και στον Δ/ντη-Αρχισυντάκτη του L.P Στεφάνου Γεώργιο ……

Ο Παναγιώτης Μάργαρης μιλάει στο L.P, για την πρώτη επαφή του με την κιθάρα, για την Μυτιλήνη αλλά και για την κρίση στη δισκογραφία.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης ξεκίνησε κλασική κιθάρα από το ωδείο της γειτονιάς του, συνέχισε με τον μεγάλο δάσκαλο και συνθέτη Νότη Μαυρουδή, έφτιαξαν μαζί ένα καταπληκτικό ντουέτο για 15 χρόνια, γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες και καθιερώνοντας την κλασική κιθάρα ως ένα όργανο με ευρεία αποδοχή. Προχωρώντας πολύ πέρα από το κλασικό ρεπερτόριο, πειραματίστηκε με επιτυχία πάνω σε ήχους αγαπημένους από κομμάτια λαϊκά μέχρι έντεχνα και μέχρι ροκ, χαρίζοντας στο κοινό μοναδικές ερμηνείες και πρωτόγνωρα ακούσματα. Ηχογράφησε «κιθαριστικούς» δίσκους που γνώρισαν απρόσμενα μεγάλες πωλήσεις, συνεργάστηκε με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές πάνω σε μεγάλες σκηνές, διασκευάζει ο ίδιος κομμάτια και συνθέτει πρωτότυπη μουσική και… τί άλλο; Μα φυσικά ως διπλωματούχος κιθαρίστας, διδάσκει κιθάρα σε ωδεία, μεταδίδοντας σε μελλοντικούς μουσικούς όσα σημαντικά αποκόμισε ο ίδιος μέσα από την δημιουργική του πορεία και τη σύμπραξη με αυθεντικούς καλλιτέχνες. Άλλωστε δεν δηλώνει «δεξιοτέχνης μουσικός», αλλά «καλλιτέχνης»!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

*Όπου

Γ.Σ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Π.Μ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Γ.Σ  Παναγιώτη Καλησπέρα. Καταρχήν θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε γι΄αυτην την συνέντευξη στο lesvosost.com και να σου ευχηθούμε καλή διαμονή και μια επιτυχημένη συναυλία στην Μυτιλήνη αλλά και στον μαγευτικό Μολυβο…

Π.Μ  Εγώ σας ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις συναυλίες αυτές, διότι θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο, έναν ευλογημένο και υπέροχο τόπο. Είναι ένα νησί το οποίο αγαπώ ιδιαιτέρως.
Γ.Σ  Σε λίγες μέρες θα βρεθείς στη Μυτιλήνη και στον Μολυβο για μια μοναδική και πρωτοποριακή συναυλία. Μίλησε μας για αυτή τη συναυλία. Τι να περιμένει κανείς;
Π.Μ  Το ακροατήριο θα ακούσει κατά κύριο λόγο κομμάτια για σόλο κιθάρα από τις δισκογραφικές μου δουλειές “Rock of my soul” και “Με τη μαγεία της κιθάρας” καθώς και τραγούδια σημαντικών τραγουδοποιών, ερμηνευμένα από την Ειρήνη Τζαμτζή. Η Ειρήνη είναι μια νέα ερμηνεύτρια με πολύ ταλέντο και ιδιαίτερη χροιά και θα είναι μαζί μου σε όλη την καλοκαιρινή περιοδεία.
Γ.Σ  Έχεις ξαναρθεί στην Μυτιλήνη το Μάρτιο του 2015 μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.. Ποια η γνώμη σου γι αυτήν; Ξέρεις μουσικούς από το νησί μας;
Π.Μ  Μου αρέσει πολύ η Μυτιλήνη. Έχει υψηλό πολιτισμικό επίπεδο, ζεστή αύρα, φιλόξενους ανθρώπους και υπέροχο φαγητό. Δυστυχώς δεν γνωρίζω μουσικούς από το νησί σας, αλλά θα ήθελα να γνωρίσω και γιατί όχι να συνεργαστώ, εφόσον υπάρχει καλλιτεχνικός λόγος.
Γ.Σ  Πότε ήρθε στη ζωή σου η κιθάρα;

Π.Μ  Ήρθε στα 13 μου χρόνια. Τότε ξεκίνησα μαθήματα στο ωδείο της γειτονιάς, στη Νέα Σμύρνη όπου και μεγάλωσα.

Γ.Σ  Τι είναι για σένα η μουσική;

Π.Μ  Η μουσική είναι για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου…Ο μεγάλος μου έρωτας. Είμαι σίγουρος ότι δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν.

Γ.Σ  Σήμα κατατεθέν των δημιουργιών σου είναι ο ήχος της κλασσικής κιθάρας. Τόσο στις συνθέσεις σας, όσο και στις διασκευές είναι το κυρίαρχο όργανο. Τί ελευθερίες πιστεύεις ότι σου προσφέρει;

Π.Μ  Μου προσφέρει μεγάλες ελευθερίες διότι είναι ένα ολοκληρωμένο, αυτάρκες και απόλυτα πολυφωνικό όργανο, το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να υλοποιώ όλες τις μουσικές μου ιδέες, χωρίς να λείπει κάποια μουσική συχνότητα. Επίσης η κλασική κιθάρα μπορεί να διεισδύσει σε όλα τα μουσικά είδη. 

Γ.Σ  Είσαι νέος άνθρωπος. Ζεις και δημιουργείς στην Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι οι δυσκολίες είναι πολλές; Έχεις σκεφτεί να τα παρατήσεις;

Π.Μ  Όχι δεν έχω σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη μου για τη μουσική, όπου μέσα στις δυσκολίες της γενικότερης παρακμής που ζούμε, γίνομαι ακόμα πιο δημιουργικός και καλλιτεχνικά δραστήριος. Και αυτό που έχω να συμβουλεύσω τους αναγνώστες, είναι να κάνουν το ίδιο, ο καθένας μέσα από το επάγγελμα του.

Γ.Σ  Η κρίση πως έχει επηρεάσει τον χώρο της μουσικής;

Π.Μ  Ένα από τα καλά της οικονομικής κρίσης είναι το καλλιτεχνικό ξεκαθάρισμα το οποίο συντελείται. Όλοι οι μέτριοι και κακοί καλλιτέχνες φεύγουν από το προσκήνιο στο οποίο αδίκως είχαν περίοπτη θέση στο παρελθόν. Τώρα πια, μόνο οι ιδιαίτεροι και αληθινοί δημιουργοί επιβιώνουν και λάμπουν. Και είναι εκείνοι οι οποίοι κρατούν ψηλά τον πήχη.

Γ.Σ  Γιατί η κλασική κιθάρα είναι λίγο παραμελημένη, ιδιαίτερα από τους νέους;

Π.Μ  Εδώ θα διαφωνήσω. Η κλασική κιθάρα είναι το όργανο το οποίο έχει το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στα ωδεία και στις μουσικές σχολές. Εγώ προσωπικά λαμβάνω καθημερινά πολλές αιτήσεις από υποψήφιους σπουδαστές, οι οποίοι μου ζητούν να τους αναλάβω. Για μένα είναι στόχος ζωής να καθιερώσω την κιθάρα, ως ένα μουσικό όργανο το οποίο θα έχει το ρόλο της “πρωταγωνίστριας” στη συνείδηση του κοινού. Οι δισκογραφικές μου δουλειές, είναι ως ένα μεγάλο βαθμό εμπνευσμένες από αυτή μου την επιθυμία.

Γ.Σ   «Με τη μαγεία της κιθάρας» . Μίλησέ μας για αυτή την πρόταση όπου είναι και ο τίτλος της περιοδείας σου;

Π.Μ  “Με τη μαγεία της κιθάρας” είναι ο τίτλος της πρόσφατης δισκογραφικής μου δουλειάς καθώς και ο τίτλος της περιοδείας. Νιώθω πολύ περήφανος για το album αυτό. Θεωρώ ότι είναι η πιο ώριμη δισκογραφική μου δουλειά έως τώρα. Στο cd “Με τη μαγεία της κιθάρας” θα ακούσετε διασκευές που έκανα πάνω σε υπέροχες μουσικές από όλο τον κόσμο, συνθέσεις μου, κομμάτια από το ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας καθώς και πέντε τραγούδια. Νιώθω πολύ ευτυχής διότι με τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, η Γεωργία Νταγάκη και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.


 Γ.Σ  Επόμενα σχέδια;

Π.Μ  Είναι πολλά. Συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, προετοιμασία νέας δισκογραφικής δουλειάς και συνεργασίες εκπλήξεις.

Γ.Σ  Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά σχέδια σου.

Π.Μ  Εγώ ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνέντευξη. Ραντεβού την Παρασκευή στην Μυτιλήνη και το Σάββατο στο Μόλυβο.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ «Με τη Μαγεία της Κιθάρας»-Μυτιλήνη 22/07 & Μόλυβος 23/07



Ο κορυφαίος Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης έχοντας στο ενεργητικό του 14 προσωπικούς δίσκους, πολλά μουσικά βραβεία και περισσότερες από 1500 συναυλίες, θα μας ταξιδέψει στους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας.

Ένα ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Με τη μαγεία της κιθάρας”. Θα ακουστούν συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών (Ennio Morricone, Erik Satie, Carlos Gardel, Peter Tchaikovsky κ. α). Θα ερμηνεύσει επίσης, διασκευές του σε ιστορικά τραγούδια της διεθνούς Rock μουσικής σκηνής (Hotel California, The show must go on, Paint it black, People are strange) τα οποία συμπεριέλαβε στο  άλμπουμ “Rock of my soul”, δικές του συνθέσεις καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Μαζί του η εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια Ειρήνη Τζαμτζή.

Με τη Μαγεία της Κιθάρας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Κάστρο Μυτιλήνης
Παρασκευή 22 Ιουλίου

Ώρα έναρξης 21.30

Θεατράκι Δημαρχείου Μολύβου

Σάββατο 23 Ιουλίου

Ώρα έναρξης 21.30


Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 10€
Γενική είσοδος: 12€

Προπώληση εισιτηρίων συναυλία Μυτιλήνης:

Καφέ Πανελλήνιον, Κουντουριώτου Παύλου 13, Μυτιλήνη
Lazy Fish cafe – bar, Χίου 5, Λαδάδικα, Μυτιλήνη
Mytonis Tours, Κουντουριώτου Παύλου 87, Μυτιλήνη
Ναυάγιο snack bar, Αρχιπελάγους 23, Μυτιλήνη
Μουσικό Καφενείο, Κομνηνάκη & Βερναρδάκη 1, Μυτιλήνη
Jukebox musicstore, Λαδάδικα 31, Μυτιλήνη
Go Cyber, Ερμού 101, Μυτιλήνη
Προπώληση εισιτηρίων συναυλία Μολυβου:

Αιγαίον cafe, Λιμάνι Μολύβου
Ιαματικά Λουτρά, Μόλυβος Λέσβου
Καφέ Πανελλήνιον, Κουντουριώτου Παύλου 13, Μυτιλήνη
Lazy Fish cafe – bar, Χίου 5, Λαδάδικα, Μυτιλήνη
Mytonis Tours, Κουντουριώτου Παύλου 87, Μυτιλήνη
Ναυάγιο snack bar, Αρχιπελάγους 23, Μυτιλήνη
Μουσικό Καφενείο, Κομνηνάκη & Βερναρδάκη 1, Μυτιλήνη
Jukebox musicstore, Λαδάδικα 31, Μυτιλήνη

Go Cyber, Ερμού 101, Μυτιλήνη



Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost media