ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ «Αγώνας για την ΕΙΡΗΝΗ ενάντια στο ΝΑΤΟ»

Όταν οι «λύκοι» κάνουν πάρτι, οι λαοί να ανησυχούν και να επαγρυπνούν.


Α) Στις 8-9 Ιουλίου, στην Βαρσοβία, πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της αγέλης των λύκων του ΝΑΤΟ για να αποφασίσουν πως θα εξασφαλίσουν την λεία τους το επόμενο διάστημα. Θα μεθοδεύσουν πως θα κατασπαράξουν τους λαούς, πως θα αρπάξουν τον πλούτο τους, πως θα ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς αυτού του πλούτου, τώρα που τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που περιφρουρεί το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία κ.λ.π.) έχουν αντιθέσεις μεταξύ τους και αγωνίζονται στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκακιέρα με άλλες δυνάμεις (Ρωσία, Κίνα) για να διασφαλίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία των κεφαλαίων και των μονοπωλίων που εκπροσωπούν. Συγκεκριμένα οι ηγέτες των χωρών – μελών της λυκοσυμμαχίας καθώς και οι υπουργοί άμυνας και εξωτερικών θα σχεδιάσουν τη στρατηγική για:

- Ανάπτυξη μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής.

- Ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας στο Αιγαίο, Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Βαλτική.

- «Πυραυλική Ασπίδα» στην Πολωνία, Ρουμανία προκειμένου να έχουν το πλεονέκτημα του πρώτου πυρηνικού πλήγματος στην αναμέτρηση με τη Ρωσία.

- Ενίσχυση της αλληλεξάρτησης ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Τώρα που το τείχος της Ε.Ε. παρουσιάζει βαθιά ρωγμή από την απειλούμενη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας σπεύδουν οι λύκοι του ΝΑΤΟ να περιφρουρήσουν το ευάλωτο σημείο από τους ανταγωνιστές – αντιπάλους.

Όλα αυτά είναι επικίνδυνοι σχεδιασμοί που μετατρέπουν την Ευρώπη αλλά και ολόκληρη τη γύρω περιοχή της πατρίδας μας (Μ. Ανατολή, Β. Αφρική) σε θέατρο φονικών πολέμων, ενώ σε περίπτωση πυρηνικού πλήγματος δε μπορεί να αποκλειστεί το πυρηνικό ολοκαύτωμα. Επιπλέον η πατρίδα μας και ο λαός μας γίνεται στόχος πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όπου δρα η λυκοσυμμαχία εμφανίζεται φτώχια, εξαθλίωση, προσφυγιά, ΘΑΝΑΤΟΣ.

Το γνωρίζουν πολύ καλά οι λαοί της Συρίας, του Ιρακ, της Λιβύης, της Ουκρανίας και παλαιότερα της Γιουγκοσλαβίας ακόμη και της Κύπρου

Β) Η ελληνική κυβέρνηση, των καιροσκόπων (οπορτουνιστών), ΣΥΡΙΖΑ και των σωβινιστών, ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τη γραμμή των προκατόχων τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δε θα διστάσει να εμφανιστεί στη σύνοδο για να εμβαθύνει την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας, αναβαθμίζοντας την βάση της Σούδας, παραχωρώντας την Κάρπαθο για δημιουργία νέας βάσης, στέλνοντας τα παιδιά του ελληνικού λαού, οπλίτες και στελέχη των Εν. Δυνάμεων σε περιοχές πολεμικών αναμετρήσεων, αυξάνοντας την οικονομική αφαίμαξη του λαού χρηματοδοτώντας την άμυνα του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ με το υψηλότερο ποσοστό αμυντικών δαπανών επί του ΑΕΠ (2,38%) μετά τις ΗΠΑ (3,61%). (Ακολουθούν Μ. Βρετανία 2,21%, Εσθονία 2,1%, Πολωνία 2%).

Τσίπρας – Καμμένος – Κοτζιάς θα πουλήσουν φτηνό «πατριωτισμό», μπροστά στις κάμερες, ενώ από την άλλη θα παραχωρήσουν «γη και ύδωρ» για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία και να εξασφαλίσουν τα αμφίβολα και αίολα συμφέροντα μιας μικρής εγχώριας οικονομικής ελίτ, στα πλαίσια της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης του εγχώριου κεφαλαίου.

Αρκετά έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός από την παραμονή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ (πολιτικές αποσταθεροποίησης, δικτατορία, οικονομική αφαίμαξη, δουλοπρέπεια, υποταγή).

Γ) «Όσο τα πρόβατα βελάζουν, τόσο οι λύκοι θα ουρλιάζουν», λέει μια παροιμία. Ας μην οδηγηθεί ο ελληνικός λαός, στα πεδία των πολεμικών σχεδιασμών και αναμετρήσεων σαν πρόβατο επί σφαγή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς, αναβολές και αναμονές. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας με ένα φιλειρηνικό κίνημα που θα παλεύει για τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τους πολέμους, τη φτώχεια, την προσφυγιά και που δεν είναι άλλες από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

- Να παλέψουμε για απομάκρυνση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων και στρατηγείων καθώς και στη μη δημιουργία νέων.

- Να μη συμμετέχουμε στους πολεμικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

- Να παλέψουμε για μια πατρίδα αποδεσμευμένη από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και από την Ε.Ε. που χρησιμοποιεί αυτόν το στρατιωτικό - δολοφονικό οργανισμό σαν πληρωμένο εκτελεστή των λαών.

- Για μια πατρίδα με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, με λαϊκή εξουσία για να εξυπηρετούνται οι δικές του ανάγκες και τα δικά του δικαιώματα καθώς και οι πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της διεθνούς αλληλεγγύης.

-Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.     
       

Μυτιλήνη 8 Ιούλη 2016